Hain saldırıda dikkat çeken detay

Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınarak şehit edildiği terör saldırısının ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. Teröristlerin savcıyı rehin aldığı 6. kattaki odaya polisten 13 dakika kadar önce gazetecilerin ulaştığı ortaya çıktı.

Hain saldırıda dikkat çeken detay

Savcı rehin alındı’ iddiasının sosyal medyaya düşmesinin ardından adliyede görev yapan iki gazeteci saat 13.10’da hemen savcının odasına gitti. Gazeteciler, savcının kapısını çaldı. Açan olmayınca içeri girmek istediler, bu defa kapının kilitli olduğunu fark ettiler. İçeriden herhangi bir ses de gelmiyordu. Odanın ışığının olmadığı kapının altındaki boşluktan anlaşılıyordu. Katta herhangi bir hareketlilik yoktu. 6. kattaki güvenlikçi ile bir süre konuşan gazeteciler, her şeyin normal ve iddianın asılsız olduğunu düşünerek olay yerinden ayrıldı. Polis ve güvenlik görevlileri, gazetecilerden yaklaşık 13 dakika sonra, yani 13.23’te olaydan haberdar olarak savcının kapısına geldi. Kargaşayı fark eden gazeteciler tekrar olay yerine geçti. Güvenlik görevlileri kapıyı tekmeleyerek açmaya çalıştı. Ancak içeriden silah sesi gelince durumun vahameti fark edildi. Ortaya çıkan görüntülerde teröristlerin 12.22’de savcının odasına girerek savcıyı rehin aldığı ortaya çıktı. Gazeteciler, bu baskından 48 dakika sonra 13.10’da , güvenlik güçleri ise 61  dakika sonra 13.23’te olay yerine intikal etti.  

Olay yerine gelen polis, muhtemel müdahale için operasyon planı yapmaya başladı. Savcının rehin alındığı odanın hemen üstünde yer alan ve aynı özelliklere sahip oda incelendi. Odanın bir cephesi binanın dış kısmına bakıyordu. Kapının arkasında eşyaların yığılmış olma ihtimaline karşı yan taraftaki odadan, pencerelerden içeri girme senaryoları masaya yatırıldı. Ancak yan taraftaki odadan tuğlalar ayırıyordu, sonuç alınamadı. Operasyon öncesi aynı özelliklere sahip üst odada prova yapıldı.

Zaman
<< Önceki Haber Hain saldırıda dikkat çeken detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER