Hakan Atilla pasaportuna kavuştu: Bakanlığa dava açmıştı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 5 2024
Paylaş
X Post
Kıbrıs'a gitmek isterken için pasaportuna el konulan eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne karşı açtığı davayı kazandı.
Eski Halkbank Genel Müdürü Hakan Atilla'nın pasaportuna el konulmasına ilişkin davada karar çıktı. Borsa İstanbul'un ve Halkbank'ın eski genel müdürü Atilla pasaportuna kavuştu: Bakanlığa karşı açtığı davayı kazandı.
Borsa İstanbul eski Genel Müdürü Atilla, Kıbrıs'a gitmek isterken pasaportuna el konulmuştu.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yürütmenin durdurulması talebiyle dava açan Atilla'nın duruşması bugün görüldü.
10Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre, mahkeme Hakan Atilla'nın talebini haklı bularak lehine karar verdi.
Atilla açtığı davayı kazanarak pasaportunu geri aldı. Hakan Atilla'ya pasaportuna el koyma gerekçesi ise hâlâ bildirilmediği vurgulandı.
28 AY TUTUKLU KALMIŞTI
Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla, ABD'de İran'a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı gerekçesiyle yargılanıp 28 ay tutuklu kalmış, infazının ardından Türkiye'ye dönmüştü.
HAKAN ATİLLA KİMDİR?
Hakan Atilla, 1970 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olan Atilla, lisans eğitiminin ardından 1995 yılında Halkbank AŞ'de Araştırma, Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Daha sonra ise Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde bir süre uzman sıfatıyla görev aldı.
Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlenen Hakan Atilla, 2007-2011 yılları arasında ise Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev aldı. ABD'de tutuklanana kadar Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısıydı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İtalya'dan İsrail'e: 'Derhal serbest bırakın!'2.İşte sonuç! Ataşehir Belediye'sinde yeni başkan seçimi tamamlandı3.Bahçeli'den sürpriz Beştepe ziyareti: Görüşmenin içeriği merak konusu!4.İktidara yakın araştırma şirketinden Erdoğan ve Bahçeli'yi şok edecek sonuç geldi5.Merkez, ekonomik durgunluğu enflasyonun yükselişine bağladı!
6.Sumud Filosu: İsrail, motorları parçalayıp navigasyon sistemlerini yok ettikten sonra geri çekildi7.Okul saldırısından 10 gün sonra lisede sansürsüz silah ve şiddet sunumu8.Türk-İş açlık sınırı belli oldu: Yoksulluk için 4 asgari ücret yetmiyor9.Karayılan: Süreç iktidar tarafından fiilen donduruldu10.Hamaney, ABD'ye meydan okudu: 'Bölgede yeri yok'

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

İtalya'dan İsrail'e: 'Derhal serbest bırakın!'

İşte sonuç! Ataşehir Belediye'sinde yeni başkan se...

Bahçeli'den sürpriz Beştepe ziyareti: Görüşmenin i...

İktidara yakın araştırma şirketinden Erdoğan ve Ba...

Merkez, ekonomik durgunluğu enflasyonun yükselişin...






