Hakkari-Çukurca karayolunu mayınlardan temizleme çalışmaları devam ediyor


Hakkari-çukurca karayolunun 2 gündür kapalı olmasına neden olan PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdiği düzenekler tek tek imha ediliyor. Bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman çatışmaların sürdüğü, Kobra tipi helikopterlerin PKK hedeflerini bombaladığı belirtildi.

Jandarmanın 2 gün önce arama tarama faaliyetleri sırasında yola önceden döşenen iki mayın, Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi yakınlarında teröristler tarafından uzaktan kumanda ile peş peşe patlatılması ve bölgede patlatılmaya hazır başka mayın düzeneklerinin de bulunduğu gerekçesiyle Hakkari-Çukurca karayolu kapalı tutuluyor. Güvenlik güçlerinin yaptığı mayın arama tarama faliyetleri sırasında şu ana kadar yolda çok sayıda patlayıcının tespit edildiği ve bunların yerinde imha edildiği belirtildi.

Mayın temizleme çalışmaları devam ederken, Hakkari-Çukurca karayolu ile çevresinde zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Bölgede yapılan operasyonların hava destekli olarak sürdürüldüğü ve Kobra tipi helikopterlerin PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altında tuttuğu belirtildi.

BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Hakkari-Çukurca karayolunun 14'üncü kilometresinde bulunan Ağaçdibi, 40'ıncı kilometresindeki Şine Köprüsü ve Oğul köyleri civarında dün sabah saatlerinde başlayan hava destekli operasyonda, helikopterlerin açtığı ateş sonucu Andok kod adlı terörist Barış Tekçe'nin ölü ele geçirildiği bildirildi.

Andok kod adlı teröristin 2010 ile 2012 yılları arasında Hakkari ve ilçelerinde meydana gelen birçok saldırı ve eylemden sorumlu olduğu ve yaklaşık 5 yıldır bölge sorumlusu olarak çalıştığı Hakkari-Çukurca yolunda kepçe ile yol kazarken güvenlik güçleri tarafından vurulduğu öğrenildi. Teröristin kepçe operatörü olduğundan yol boyu kazılan hendekleri ve döşenen mayınları kendisi yaptığı, kepçeyi bizzat kendisi kullandığı ifade edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Hakkari-Çukurca karayolunu mayınlardan temizleme çalışmaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER