Havuzun 'şantaj' yalanı tarihe takıldı

Havuz medyası Sabah'ın, 2011 yılında MHP'lilerle ilgili şantaj kasetlerinin Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Eski Rektör Hasan İbicioğlu döneminde hazırlandığını iddiasına avukatlardan yalanlama geldi.

Havuzun 'şantaj' yalanı tarihe takıldı

Ankara'da 37 kişinin terör saldırısı ile katledildiği günün ertesi 5 ilde nefret operasyonu düzenlenmiş 51 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan isimler arasında Süleyman Demirel Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da yer alıyordu.

Isparta'da düzenlenen operasyonla ilgili Sabah Gazetesi'nde "Şantaj kasetleri Isparta'da çıktı" başlığı ile yayınlanan haberde, operasyonda ele geçirilen kasetlerin 2011 seçimlerinde sosyal medyaya servis edilen MHP milletvekillerine ait olduğu iddia edilmişti. Avukatların tarihlerdeki ayrıntıya dikkat çekerek havuz medyasının iddiasını yalanladı.

REKTÖR O TARİHTEN SONRA ATANMIŞ

Soruşturmaya bakan Avukatlardan Hasan Uysal, MHP'lilere ait olduğu iddia edilen kasetlerin 25 Nisan 2011'de internete düştüğünü ama Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun 9 Mayıs 2011 Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne atandığı hatırlattı.

Öte yandan Sabah Gazetesi'nin haberinde MHP'lilere ait olduğu iddia edilen görüntülerin SDÜ Ana Bilgisayarına servis edilmeden bir ay önce yüklendiği iddia edilmişti.

O dönemde de SDÜ'nün Rektörlüğünü ve Üniversitenin yönetimini Eski Rektör Prof. Dr. Metin Lüfti Bayraktar'ın yürüttüğü ortaya çıktı.

Hasan İbicioğlu'ndan önce SDÜ'nün Rektörü olan Metin Lütfi Bayraktar 12 Haziran 2011 seçimlerinde CHP'den milletvekili seçilmişti.

Aktif Haber
<< Önceki Haber Havuzun 'şantaj' yalanı tarihe takıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER