Hikaye yazma yarışması Türkiye birincisi Semiha Aşçı'ya laptop hediye


Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde '9. Ulusal Türkçe Okuma ve Öykü Yazma Şöleni' kapsamında düzenlenen hikaye yazma yarışmasında Türkiye birincisi olan Semiha Aşçı'ya Havza Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve oda üyeleri, laptop bilgisayar hediye etti.

Samsun'un Havza ilçesi Boyalı köyünde ikamet eden ve ilçeye en uzak köyünde ikamet eden 8. sınıf öğrencisi Semiha Aşçı 9. Ulusal Türkçe Okuma ve Öykü Yazma Şöleninde birinci olup Havza'da başarıya imza attı. Makbule Yusuf Ölçer İlköğretim okulunda öğrenimini gören Semiha Aşçı, ulusal çapta yapılan ve 300 eser arasından yazdığı 'Elif nur'un Öyküsü' isimli hikâye ile Türkiye birincisi oldu.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar üyeleri ile beraber toplanarak Hikâye yazma yarışmasında Türkiye birincisi olan ve Aşçı'ya eğitiminde destek vereceğini söyledi. Başkan Acar, şunları kaydetti: "Öğrencimizin Havza ilçesine bağlı Boyalı köyünden olması ayrı bir duygu verici. Bizler oda yöneticileri ve üyelerimizle görüşerek bu öğrencimize Laptop hediye etme kararını aldık. Bu hareketimiz ilçe genelinde diğer öğrencilerimize de teşvik olur, diğer öğrencilere örnek olarak onların gizli yeteneklerini böyle çalışmalar ile ortaya çıkartmanın derdindeyiz. Bundan sonraki süreçte Ticaret Odası olarak eğitiminde elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ise "Bu öğrencimizin yetişmesinde emeği geçen öğretmenine, okul müdürüne ve desteklerini esirgemeyen ailesine şükranlarımı sunuyorum. Ben bu hikâyeyi okuduğumda sevinip ve üzüldüğüm noktalar olmuştu. Bu kızımızın böyle bir hikâye yazıp ilçemize Havzamıza birinciliği getirmesi bizleri çok onurlandırdı. Hikâyede kullandığı dil, üslup olağan üstü bir edebiyatçıyı andıracak dilde." dedi.

Hikayeyi okuyan Havzalı vatandaşlardan Seyit Ahmet Ön ise duygularını şöyle dile getirdi: "Bu kızımızın birinci olduğunu gazetede okuduğumda duygulandım.Havza ilçesinin en ücra köyünden böyle bir başarı çıkınca bu beni daha çok etkiledi. Kızıma laptop hediye edildi. Yazıcısının teminatını da sağlayacağız."

Hikayenin yazarı Semiha Aşçı da, "Ben böyle bir yarışmaya katılmayı hiç düşünmemiştim. Benim için çalışmamda bana ilk adımı attıran öğretmenime çok teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Hikaye yazma yarışması Türkiye birincisi Semiha Aşçı'ya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER