Hıristiyan mültecilerin tek isteği topraklarına geri dönmek


Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Erbil şehrinde yaşayan Hıristiyan mülteciler, bir an evvel topraklarına dönmek istiyor. IŞİD'in saldırılarından kaçan mülteciler, Erbil'de Hıristiyanların yoğunlukta yaşadığı Ankava mahallesinde gösteri yaptı.

Geçen yıl ağustos ayında, Erbil'e 55 kilometre uzaklığındaki; Bertelle ve Karakuş kasabalarının yanı sıra Hıristiyanların yaşadığı çok sayıda köy IŞİD'in kontrolüne geçmişti.

Peşmerge güçleri, IŞİD'in kontrol ettiği Hıristiyanların yaşadığı bölgeler hariç bütün bölgelerin hakimiyetini sağlamıştı. Toplanan Hıristiyanlar, kendi topraklarının da kurtarılmasını istiyor.

İsmini vermek istemeyen bir mülteci, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada, IŞİD'in bölgede giderek zayıfladığını aktardı. " Ancak bizim bölgeler hala onların elinde, bunun tek nedeni Avrupa ve ABD'den gelen maddi yardımların kesilmemesi için bizim burada mülteci olmamız gerekiyor. " diyen mülteci birilerinin kendilerini kullanarak rant elde etmeye çalıştığını iddia etti.

Cihan'a konuşan Masir Hayat adlı rahibe ise Irak Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi ve uluslararası topluma çağrıda bulundu. Hayat," Bizim yaşadığımız toprakların bir an önce kurtarılması lazım. Bunu yapamıyorsanız bizim gençleri silahlandırın kendimiz topraklarımızı kurtaralım." şeklinde konuştu.
Hayat, Irak'ta yaşayan Hıristiyanların her zaman tehlike altında olduğunu ve Birleşmiş Milletlerin(BM) korunmasına alınmak istediklerini ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Hıristiyan mültecilerin tek isteği topraklarına geri dönmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER