Hizmetin Kudretli Olduğu Yıllar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 5 2025
Paylaş
X Post
Samanyoluhaber.com yazarlarından Ertuğrul İncekul yeni köşe yazısını "Hizmetin Kudretli Olduğu Yıllar" başlığı ile kaleme aldı.
2007 yılında, dünyanın dördüncü büyük adası olan Madagaskar’a, eğitim hizmetleri için yola çıktık. Eşim ve çocuklarımla birlikte başkent Antananarivo’da geçen uzun yıllar, hayatımızın en unutulmaz ve en güzel yılları arasında yerini aldı. Oradaki eğitimci arkadaşlarımızla, belletmenlerle, Malgaş öğrenciler ve aileleriyle kurduğumuz bağ, sadece gönlümüzü değil, geleceğimizi de derinden etkiledi. O mütevazı çabaların ne kadar çok kalbe dokunduğunu, nasıl kurumsallaştığını, nasıl meyve verdiğini kelimelere sığdırmak kolay değil. Şükürle, minnetle hatırlıyorum.
O yıllar, Hizmet’in kudretli olduğu yıllardı
Kenya’dan bir büyükelçi arayıp Madagaskar’da bir elçilik açılması için ricacı olurdu. Biz de kalkar, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ile görüşüp sürece katkı sunardık. Kurucu büyükelçi teşekkür ederek gelir, bizler de ülkemizi temsil eden o insanlara elimizden gelen desteği vermeyi bir borç bilirdik. Görev bilinciyle değil, gönül borcuyla ve ülkemize vefayla hareket ederdik.
Türkiye’nin dört bir yanından, TUSKON’un ve yerel iş insanları derneklerinin organizasyonlarıyla binlerce girişimci, özellikle Afrika başta olmak üzere yurtdışına ticaret ve yatırım amacıyla giderdi. Öyle bir dönemdi ki, Fransa rahatsız olmuş olacak ki bizi transit geçişlerde sık sık durdurmaya ve yıldırmaya çalışırdı. Buna rağmen, milyonlarca dolarlık yatırım Türkiye’ye kazandırıldı. Büyükelçiler önümüzü açar, devlet başkanlarıyla birebir görüşmeler yapılırdı. Devlet, millet, sivil toplum el ele verdiğinde ne kadar güçlü olunabildiğini bizatihi yaşayarak gördük.
Yılda iki kez, eğitim ve rehberlik üzerine Türkiye’de buluşurduk. Dünyanın dört bir yanından gelen arkadaşlarla üç günlük dolu dolu tecrübe paylaşımı toplantıları yapılırdı. Farklı branşlardan deneyimli katılımcılar çağrılır, Fetih ve Fatih kolejleri ya da üniversiteler gibi kurumlarda
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Memur-Sen’den OVP Sonrası Maaş Çağrısı: "Enflasyon Tahmini Yükseldi, Zamlar Güncellensin"2.Husiler, Suudi Arabistan'da 4 kenti: vurdu: 73 yaralı3.Vatandaşın bankalara ve finans kuruluşlarına toplam borcu 7 trilyon 284 milyar TL’ye yükseldi4.Uluslararası sertifikalı Türk tekstil şirketi iflas etti5.Başbakan 'almayın' dedi, talep patladı: Yüzde 30’luk artışla rekor kıran satışlar
6.Rusya-Almanya gerilimi artıyor: St. Petersburg Başkonsolosluğu kapatılıyor7.Melih Gökçek'in savcılık ifadesi: Oğlumun somut bir işi yok, Almanya'daki şirketi Murat Ağırel'in haberinden öğrendim8.7 senedir tutukluydu: Selçuk Mızraklı tahliye edildi9.Zamlar 'ders başı' yaptı: Okul kantinlerinde yeni fiyatlar açıklandı10.Nazilli'den Eskimolar ülkesine

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Memur-Sen’den OVP Sonrası Maaş Çağrısı: "Enflasyon...

Husiler, Suudi Arabistan'da 4 kenti: vurdu: 73 yar...

Vatandaşın bankalara ve finans kuruluşlarına topla...

Uluslararası sertifikalı Türk tekstil şirketi ifla...

Başbakan 'almayın' dedi, talep patladı: Yüzde 30’l...







