Hogesa kurucusu hakkında kafaları karıştıran iddia


Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) eyaletinde aktif olan Selefilere Karşı Holiganlar (Hogesa) kurucularından Roland S.'nin Anayasayı Koruma Teşkilatı mensubu (V-Mann) olduğu iddia edildi. Spiegel-Online'in haberine göre 42 yaşındaki Roland S. 2009'dan beri Baden Württemberg Anayasayı Koruma Teşkilatı ile bilgi alış verişinde.

Medyaya yansıyan haberden yola çıkan uzmanlar, Hogesa'nın gerçekleştirdiği şiddet olaylarından Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın bilgisi dahilinde olduğu sonucunu çıkarıyor.

Anayasayı Koruma Teşkilatı'nda önemli idari bir fonksiyonu olduğu belirtilen Roland S,'nin Hogesa'nın her adımından haberdar olduğu ve e-posta yoluyla sürekli bilgi aldığı ifade edildi. 2014 yılında da Hamburg'lu Neonazi gurubuna yönelik bir yazıyı teşkilata yönlendiren Roland S. burada "En iyisi sağcı olan bizimkilerin hareketi yönlendirmeleri. Çünkü Hogesa'cılar 'aptal' tipler." dedikten sonra devamında da "Hala hayret ediyorum devlet neden yasaklama yoluna gitmiyor." şeklinde yazdığı ifade edildi. 2014 yılında çok popüler olan Hogesa, Köln'de 5 bin taraftar toplamış sokakları talan edip polisle çatışmıştı.

İddiaların doğru olması durumunda yetkililerin şiddete meyilli bu gurubun her adımından haberdar olduğu ve niçin önlem alınmadığı soruları seslendirilmeye başladı. CİHAN
<< Önceki Haber Hogesa kurucusu hakkında kafaları karıştıran iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER