Vali, tiyatro oyuncusu oldu


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Selimiye Camii avlusunda sahnelenen Masalcı Vakıf Dede isimli çocuk tiyatrosu oyununda rol aldı.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından davet edilen Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Çetin Azer Aras'ın sahnelediği tiyatro bir haftadan bu yana il merkezindeki çeşitli okullarda sahneleniyor. Çocuklara vakıf bilinci ve medeniyetinin anlatıldığı oyun bu kez UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan ve Mimar Sinan'ın "Ustalık Eserim" dediği Selimiye Camii'nin avlusunda oynandı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, çok sayıda ortaokul öğrencisi ile birlikte oyunu ilgi ile takip etti.
Oyunun bir bölümünde Vali Dursun Ali Şahin'in sahneye davet edildi. Vali Şahin, oyunun "Leylek Vakfı" bölümünde dede rolünü oynadı. Vali Şahin'in sufle alma ihtiyacı hissetmeden oyunun başarılı bir şekilde tamamladı.

Oyunun bitiminde vakıf dedeyi vakıf medeniyeti olan şehri olan Edirne'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendilerine miras bırakılan o vakıfların anlatıldığı bir derste onlarla beraber olduğunu ifade eden Şahin, "Ben de geçmişi tazelemiş oldum. Ben vakfın ne demek olduğunu ancak üniversitede öğrendim. Ama sizler benden önce geldiniz. Şu andan itibaren vakıf nedir? Ne değildir, bunu biliyorsunuz. Ecdadımız leylekler için bile vakıflar kurmuş. Evde çalışan hizmetçilerin bardakları, tabakları kırar diye onları tazmin edecek, yerine koyacak vakıflar kurmuş. İşte biz böyle bir medeniyetin sahibiyiz." dedi.

Tiyatro performansıyla ilgili soruları cevaplayan Vali Şahin, 30-40 yıl önce talebelik yıllarında bu işi yaptığını bu nedenle aşina olduğunu belirtti. Şahin, "Ama bunu burada tekrar tazelemiş olduk. Ben de çocuklar gibi mutlu oldum açıkçası. Bu güzel bir şeydir. Olur, böyle hayatta insan tiyatrosu da olur, sinemacı da olur. Hepsi olur yani." ifadesini kullandı.

"Metni mi ezberlediniz" diyen gazetecilere Şahin, "Yok, böyle bir metin var mıydı? Hiçbir şeyden haberim yok. Doğaçlama yaptım. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Vakıflarla ilgili kaç tane eser okuduk. O kadar olacak." cevabını verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Vali, tiyatro oyuncusu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER