Hollanda'da camiler doldu taştı


Hollanda'daki Kurban Bayramı coşkusu Türkiye'yi aratmadı. Hollandalı Türkler Kurban Bayramı sabahında camileri sabahın erken saatlerinden itibaren doldurarak namazlarını eda etti.

Müslümanlar, başkent Amsterdam'da Türk Federasyon'a Bağlı Mescid-i Aksa Camii'ni sabahın erken saatinden itibaren doldurdu. Cami dolunca yüzlerce kişi soğuk havaya rağmen namazı dışarıda eda etti.

Hollanda'da bayram dolayısıyla Müslüman öğrencilere bir gün izin verildi.

Mescid-i Aksa Camii İmamı Musa Yıldız, "Dünya üzerinde zulme uğrayan, kanı akıtılan, yuvasından, vatanından sevdiklerinden uzaklaşma zorunda kalan kardeşlerimizin durumu bizi hakkı ile bayram sevincinden birazcık mahrum ediyor. Cenab-ı Hak bizlere şu mübarek bayramı vesile ederek birlik şuuru versin. Beraberlik şuuru versin. Kardeşlik güç ve kuvvetimizi arttırsın inşallah. Vatanımızı ve memleketimizi her türlü kötülüklerden uzak eylesin." dedi.

Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri adına başkan Arif Yakışır ise "Bayramlar insanları birbirine yaklaştıran, kaynaştıran, küsleri barıştıran, muhtaçlara ve ihtiyaç sahiplerine yardım ve destek duygularının yükseldiği, karşılıklı saygı ve sevginin hat safhaya ulaştığı önemli dini günlerden biridir. Bu mübarek Kurban bayramında milletçe, yurt içinde, yurt dışında, bütün ülke insanları olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, uzlaşmacı duygular içerisinde birbirimize hoşgörü ile yaklaşmalı, saygı ve sevgi ölçülerini elimizden bırakmadan kenetlenmeliyiz." açıklamasını yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Hollanda'da camiler doldu taştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER