Hüda Par İl Başkanı Doğru'dan elektrik kesintisi tepkisi


Batman'da sık olarak yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren Hüda Par Batman İl Başkanı Emin Doğru, kesintilerden dolayı halkın yaşadığı mağduriyete birinin dur demesi gerektiğini söyledi. Batman'da artık süreklilik arz eden bir duruma gelen ve son zamanlarda çok sık olarak yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren Hüda Par Batman İl Başkanı Emin Doğru, yaşanan elektrik kesintilerinin halkı mağdur ettiğini dile getirdi.

Elektrikten faydalanmanın insanların en tabii ve doğal hakkı olduğunu belirten Doğru, "Sosyal devletin görevlerinden biri de halkının bu ihtiyacını karşılamasıdır. Devlet bu ihtiyacı ya direk kendisi veya kurumlar vasıtasıyla karşılamakla mükelleftir." dedi.

Batman'ın bazı mahallelerinde günlerce elektrik kesintisinin uygulandığını ve bu kesintilerle adeta halka eziyet edildiğini belirten Doğru sözlerine şöyle devam etti: "Aylardır halkımıza sistematik bir şekilde elektrik üzerinden eziyet edilmekte, bazı mahallelerde saatlerce hatta günlerce süren elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Elektrik dağıtım şirketindeki yetkililerin bu işi kullanılan kaçağa bağlayarak işin içinden sıyrılmaya çalışmaları kabul edilemez. Hiçbir hukuk sisteminde birilerinin yapmış olduğu yanlışlardan dolayı halkın topyekun cezalandırılması söz konusu değildir. Hiçbir şekilde kaçak elektrik kullanmaya tevessül etmeyen insanların yaşanan bu çetin kış mevsiminde böylesi bir uygulama ile mağdur edilmeleri kabul edilir bir durum değildir."

"YETKİLİLERİN BİRAN ÖNCE GEREKLİ ADIMLARI ATMALARI GEREKİR"

Sorun karşısında yetkililerin bir an evvel adım atmaları gerektiğini belirten Doğru, "Hükümet yetkilileri başta olmak üzere, bu konuda yetkili olan tüm makamların aylardır dile getiriliyor olmasına rağmen yaşanan mağduriyetlere karşı sergilenen duyarsız tavır anlaşılır değildir. Söz konusu mağduriyetin giderilmesi için yetkililerin biran önce gerekli adımları atmaları gerekir. Aynı şekilde Dicle EDAŞ'ın da soruna karşı lakayt kalma durumundan vazgeçmesi, halkı adeta cezalandırma tavırlarından vazgeçmesi gerekir." uyarısında bulundu.

Doğru, açıklamanın sonunda ise gerekli adımların atılarak mağduriyetin giderilmemesi durumunda hukuki girişimlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Hüda Par İl Başkanı Doğru'dan elektrik kesintisi tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER