Muhtarlar maaşlarının zamanında hesaplarına geçmemesinden şikayetçi


Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ergün Ünlü her ayın 15'inde hesaplarına yatması gereken maaşlarının banka tarafından birkaç gecikmeli ödenmesine tepki gösterdi. Ünlü mahalli İdarelerin maaşlarını her ayın 5'de kamu bankasındaki hesaplarına yatırmasına rağmen bankanın paralarını en geç 15'ine kadar hesaplarına yansıtması gerektiğini son 5 aydır bu sürenin birkaç gün geciktirildiğini ve çalıştırdığını iddia etti.

Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ünlü yaptığı açıklamada her ayın 15'inde hesaplarına yatması gereken maaşlarının bir kaç gün gecikmeli olarak hesaplarına yattığını öne sürdü. Gecikmenin sorumlusunun kamu bankası olduğunu savunan Ünlü, "Bizim maaşlarımızın günü bellidir. Bunun aksi söz konusu olamaz. Maaş günü bankaya gidiyoruz. Hesapta para yok deniyor. Devlet maaş gününü mü kaydırır? Paramızı banka hesabımıza yatırmıyor, çalıştırıyor."

Mahalli İdareler tarafından maaşlarının ödendiğini belirten Ergün Ünlü, "Son 5 aydır maaşlarımız hesabımıza gecikmeli yatıyor. Muhtar maaşları Mahalli İdareler tarafından banka her ayın 5'inde yatar. Banka da ayın 15'ine kadar bu parayı çalıştırır ve 14'ü gecesi hesaplarımıza aktarır. Ancak son 5 aydır bankaya gittiğimizde bize sürekli olarak sistemde arıza var, hesaplarda gecikme var denilerek maaşlarımızı aynı gün alamıyoruz" şeklinde konuştu.

Merkezdeki muhtarlardan ziyade köy muhtarlarının büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Ünlü açıklamasını şöyle sürdürdü: "Merkeze uzak köydeki muhtarımız, maaşını almaya bankaya geliyor. Bir bakıyor hesapta para yok. Bu muhtarımız merkeze nasıl gelir, köye nasıl döner, düşünen yok. Yetkililerden bu işe çözüm bekliyoruz. Bankanın hakkımızı gasp etmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Muhtarlar maaşlarının zamanında hesaplarına geçmemesinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER