Hukuksuz sansüre suç duyurusu

Yeni Hayat’ın www.yenihayatgazetesi.com internet sitesine yönelik TİB’in hukuksuz sansür uygulaması keyfi olarak devam ediyor. 11 gündür süren sansür sebebiyle Yeni Hayat Gazetesi’nin avukatları savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

1 yılda 340 haber sitesine yasak - Yeni Hayat internet sitesi

Video: Arşiv

Hiçbir somut gerekçesi olmayan sansür, başbakanlığın sözlü talimatıyla uygulanmıştı. 

Bu nedenle başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere, Başbakanlık Güvenlik İşleri Müdürü Bilal Durdalı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Telekomünikasyon İletişim Başkanı(TİB) Ahmet Cemaleddin Çelik, TİB İnternet Daire Başkanı Ahmet Kılıç ve Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

TİB, 30 Haziran saat 20.30 sıralarında hiç bir gerekçe göstermeksizin yenihayatgazetesi.com, yarinabakisgazetesi.com, yeniyon.org, subuohaber.com ve onyediyirmibes.com internet sitelerini erişime tamamen kapatmıştı. 

Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği ise TİB’in kararını bir gün sonra onayladı. 

TİB İnternet Daire Başkanı Ahmet Kılıç, sitenin kapatılması talebinin başbakanlıktan geldiğini ve gerekçe olarak ‘son dönemde gazetenin yaptığı haberleri’ gösterdi. 

Yeni Hayat, son dönemde IŞİD terör örgütüne yönelik eylemleri haber yapmıştı.

Yetkililer yurt dışındaymış!

TİB’in ekran görüntüsü olarak gönderdiği haberlerin linkleri internet sitesinden kaldırılarak durum mahkemeye bildirildi. 

4 Temmuz’da Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği TİB’e yazı yazarak, siteyi kontrol etmesini ve haberlerin kaldırılıp kaldırılmadığını bildirmesini istedi. 

Ancak 11 gündür TİB’den mahkemeye cevap gitmiyor. Dün TİB’i defalarca aradık. Mahkemenin cevap beklediğini belirttik. 

Ancak bir gece yarısı sitemizi erişime tamamen kapatan TİB, aynı hızı yasağı kaldırmakta göstermiyor! Yeni Hayat gazetesi avukatları tarafından telefonla ulaşılan TİB yetkililerine, mahkemenin kararı hatırlatıldı. 

Bahse konu haberlerin linklerinin siteden kaldırıldığı ve derhal sitenin erişime açılması gerektiği ifade edildi. 

Ancak TİB yetkilileri, haber sitelerini erişime açacak çalışanlarının yurt dışında olduğunu ve onlar gelmeden herhangi bir işlem yapamayacaklarını söyledi.

<< Önceki Haber Hukuksuz sansüre suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER