İmamoğlu'nun diploma davası tarihi belli oldu

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Cumartesi, Ocak 3 2026
İmamoğlu’nun diploma davası: Cezaevine müzekkere yazıldı; duruşma 15 Ocak’ta. Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul Üniversitesi tarafından toplam 28 kişinin diploması iptal edilmişti.
İmamoğlu'nun diploma davası tarihi belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ndeki yatay geçiş ve diploma iptaline ilişkin işlemin iptali istemiyle açtığı davada, İstanbul 5. İdare Mahkemesi, 15 Ocak’taki duruşmaya katılması için müzekkere yazdı.

İmamoğlu’nun vekili Avukat Bürgehan Emrağ tarafından; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü mezuniyeti sürecinde yatay geçiş işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle mezuniyet ve diplomanın iptaline dair İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun 18 Mart 2025 tarih ve 3/1 sayılı işleminin iptali istemiyle açılan davada duruşma günü bir süre önce belirlenmişti.

Mahkeme, davanın duruşmasını 15 Ocak saat 11.00’de yapacak. Cezaevine gönderilen yazıda, İmamoğlu’nun duruşmaya katılmak istemesi halinde durumun tutanağa bağlanarak mahkemeye gönderilmesi, ayrıca belirtilen tarihte duruşmada hazır bulundurulabilmesi için gerekli olanak ve kolaylığın sağlanması talep edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir