İş insanı Turgay Ciner hakkında yakalama kararı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 28 2025
Paylaş
X Post
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Can Holding soruşturması kapsamında yurt dışında bulunan Turgay Ciner hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında Can Holding yetkilileri hakkında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve kurulan örgüte üye olma", "Suçtan elde edilen malvarlığı değerlerini aklama ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, Show TV, Habertürk ve Bloomberg HT'nin eski sahibi Turgay Ciner hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
"KEMAL CAN'IN İFADESİ ÜZERİNE"
Başsavcılığın açıklamasında örgüt kurucusu ve yöneticisi olduğu iddia edilen ve bugün çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can'ın, bugün verdiği ifadesinde; sahibi ve yetkilisi olduğu Can Holding A.Ş.’nin 22 Aralık 2024'te 'Pay Alım-Satım Sözleşmesi' ile Turgay Ciner'in sahibi olduğu ve CİNER Grubu çatısı altında faaliyet gösteren CİNER Medya TV Hizmetleri A.Ş, Show Televizyon Yayıncılık A.Ş, Habertürk Gazetecilik A.Ş, HT Spor Televizyon Yayıncılık A.Ş, C Görsel Yayınları A.Ş, Kanal 1 Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş, CİNER Dijital Yayın Hizmetleri A.Ş, Boğaziçi Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş ve C Yapım Filmcilik Prodüksiyon A.Ş isimli medya kuruluşlarını satın aldığını beyan ettiği kaydedildi.
"SATIN ALMA İŞLEMİYLE 'KARA PARA' AKLANDI"
Başsavcılık, "söz konusu satın alma ve devir işlemlerinde örgüt faaliyeti kapsamında suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamaya yönelik kuvvetli şüphe ve tespitlerin bulunduğu anlaşılmıştır" diyerek, yurtdışında bulunan Turgay Ciner hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.
ŞİRKETLERİNE KAYYUM ATANDI
Turgay Ciner'in sahibi ve yetkilisi olduğu CİNER Grup’a ait Park Holding A.Ş. ile bu holdinge bağlı AFC İthalat İhracat Turizm A.Ş, Zeyfa İthalat İhracat A.Ş ve Silopi Elektrik Üretim A.Ş isimli şirketlere de İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından TMSF yönetim kayyımı olarak atandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kiev dehşeti yaşadı: Rusya'dan yüzlerce SİHA ve İHA ile saldırı2.ABD, İran'da nükleer enerji santralini vurdu3.Beşiktaş taraftarının Salah sevinci yarım kaldı!4.Zelenskiy savunma bakanını değiştirdi, halk sokaklara döküldü!5.Özel cephesinde 'Yeni Parti' şaşkınlığı: 'Hiçbir ilgisi bulunmamaktır'
6.Trump'tan İran'a cevap: 'Umurumda değil'7.Türkiye'nin hali: CHP'li vekil 'tayt giyiyor' diye şikayet etti, AKP valiyi görevden aldı8.MOSSAD ajanlığından gözaltına alınan polis, Yazıcıoğlu dosyasında nasıl kritik tanık oldu?9.Dijital lobotomi: Zihninizi kaydırarak kaybediyor olabilirsiniz10.İran tüm yükümlülüklerini askıya aldı: Washington-Tahran hattında diplomasi çöktü!

ARİF ASALIOĞLU
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

TÜRKMEN TERZİ

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER











