İşsizlik 2024'te rekor kırdı!
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 10 2025
Paylaş
X Post
Geniş tanımlı işsizlik oranı, son bir yıl içinde büyük bir artış gösterdi. İşsizlikle ilgili veriler arasındaki fark giderek büyüyor.
DİSK-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, 2023 Kasım ayında yüzde 22,6 olan geniş tanımlı işsizlik (atıl işgücü) oranı, bir yılda 6 puan artarak 2024 Kasım ayında yüzde 28,2'ye yükseldi.
Bir yıl önce 8 milyon 666 bin olan geniş tanımlı işsiz sayısı, 2,8 milyon artarak Kasım 2024'te 11 milyon 436 bine ulaştı.
Dar tanımlı işsizlik verileri ile geniş tanımlı işsizlik verileri arasındaki fark giderek büyümekte. Bu durum, işsizlik sorununu daha da derinleştiriyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başkanın kıyafetiyle dalga geçen İYİ Partili tutuklandı2.Mercedes CEO’su Källenius’tan Almanya’ya uyarılar3.AKP’li avukattan skandal sözler: Emekli maaşı alanlara ‘yasal hırsız’ dedi4.Galata Köprüsü’ndeki kavga gündemde: Vegan olduğunu söyleyen kadın, balıkları denize döktü5.Dilek İmamoğlu’nun babası Fehmi Kaya: “Böyle siyaset olmaz; oy uğruna üç evladım içerde”
6.AKP’ye geçeceği iddia ediliyordu; Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan CHP’den istifa etti7.‘Bir ampul için’ linç edildi8.Erdoğan’ın, Bilal Erdoğan’lı planı: ‘Önce vekil, ardından AKP Genel Başkanı seçtirecek’9.Gülistan Doku’nun ailesi: 6 yıl sonra failler bir bir bize ulaşıyor10.Alperen Şengün, üst üste ikinci kez NBA All-Star’a seçildi

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başkanın kıyafetiyle dalga geçen İYİ Partili tutuk...

Mercedes CEO’su Källenius’tan Almanya’ya uyarılar

AKP’li avukattan skandal sözler: Emekli maaşı alan...

Galata Köprüsü’ndeki kavga gündemde: Vegan olduğun...

Dilek İmamoğlu’nun babası Fehmi Kaya: “Böyle siyas...





