İstanbul’a ihanete devam; AKP yeni gökdelenlere izin verdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 23 2017
Paylaş
X Post
Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, İstanbul’da yeni gökdelenler için ruhsat verildiğini, Erdoğan’ın açıklamalarının samimi olmadığını söyledi.
“Biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın samimi olmadığı ortaya çıktı. Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Maslak, Mecidiyeköy, Şişli, Ataşehir, Fikirtepe ve Ümraniye’de yeni gökdelenler yapılması için inşaat şirketlerine ruhsat verildiğine dikkat çekti.
Erdoğan önceki gün İstanbul’daki dikey mimari ve İstanbul’un tarihi dokusunun yok olmasını kast ederek “Biz bu kente ihanet ediyoruz, hala da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum” demişti. Bu sözler kamuoyunda olumlu karşılansa da meslek örgütleri aynı görüşte değil. Yıllardır İstanbul’un betona gömülmesine, tarihi dokusunun zarar görmesine karşı AKP hükümetinin ve belediyelerinin politikalarına karşı mücadele eden Mimarlar Odası’nın Genel Başkanı Eyüp Muhcu, İstanbul’da yeni gökdelenler için ruhsat verildiğini, Erdoğan’ın açıklamalarının samimi olmadığını söyledi.
AYRICALIKLI GÖKDELEN İZİNLERİ
Yeni gökdelenlerin hızlı bir şekilde yapılmaya devam ettiğine vurgu yapan Muhcu, “AKP hükümetleri döneminde İstanbul’un her yerine gökdelenler yapılmaya başlandı. Bunların hepsi merkezi hükümetin kararıyla yapıldı. Bütün gökdelenler ayrıcalıklı imar izinleriyle gerçekleştirildi. Bunlar, mutlak yapı yasağı olan, yeşil alan yada kısmı imarı olan yerlerde yapıldı. Maslak, Mecidiyeköy, Şişli’de gökdelenler yoğunlaştı. Avrupa yakasında ise Zeytinburnu gökdelenler bölgesi haline gelmeye başladı. Ataşehir, Fikirtepe, Ümraniye bölgelerine çok sayıda gökdelen yapıldı. yapılmaya devam ediyor” dedi.
‘PARKLAR İMARA AÇILIYOR'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikey yapılaşmaya son vererek yatay yapılaşmaya geçecekleri sözüne tepki gösteren Muhcu, "Dikey yapılaşma kötü oldu şimdi yatay yapılaşma yapacağız deniliyor. Bunun imar yönetmeliğini yaptılar. Bu yönetmeliğin diğer yönetmeliklerden farkı şu geçmişte ye
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD'nin Rus Petrolüne Muafiyeti Bitti; Demokrat Senatörler Tepkili2.CHP Kahramanmaraş'a heyet gönderdi3.Kahramanmaraş'ta bilanço ağırlaşıyor! 8'i çocuk 9 can kaybı, 6'sı ağır 13 yaralı!4.Şok tespit: Emekliye bin lira ikramiye veremeyenlerin 3 ayda ödediği faizle herkese 10 bin lira verilebilirdi!5.İran'dan 'Kızıldeniz'i de kapatırız' tehditi geldi!
6.Trump'tan piyasalara can suyu olacak açıklama: ”Savaş bitmeye çok yakın”7.Türkiye Psikiyatri Derneği'nden 'gizli tehditlerin varlığı' uyarısı geldi!8.Avrupa Turnesi sürüyor: “Ümit Nağmeleri Mefkûre Yolcuları” Köln’de sahne aldı9.Gülistan Doku olayının tanığı: Öldürülürken arabadaydım10.Şanlıurfa'nın ardından bu defa Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER










