İtalyan Gazeteciler Birliği: Medyaya yapılan bu baskılar kabul edilemez


İtalyan Gazeteciler Birliği, Türkiye'de medyaya yönelik susturma operasyonlarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İtalyan Gazeteciler Birliği başkanı ve İtalya Ulusal Basın Federasyonu (FNSI) yönetim kurulu üyesi Carlo Parisi, "Erdoğan ve hükümeti eleştiren gazeteciler ve medya gruplarına yapılanlar ciddi ve kabul edilemez boyutlara ulaşmıştır." dedi.

Cihan'a konuşan Parisi, "Demokratik bir toplumda, meslekleri toplumu olaylardan haberdar etmek olan gazetecilerin tutuklanmaları veya daha kötü akıbetlere maruz bırakılması düşünülemez." diyerek Türkiye'de yaşanan sürecin demokrasiden uzaklaşmak anlamına geldiğine dikkat çekti. İktidarın hoşuna gitmeyen bilgi ve gelişmeler topluma cesaretle aktarılınca basın özgürlüğünün ayaklar altına alınmasını eleştiren Parisi, bu durumun tolere edilebilecek bir yanı olmadığının altını çizdi.

İtalyan Gazeteciler Birliği internet sitesinden de açıklama yayınlayan Carlo Parisi, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) altında toplanan tüm gazeteciler gibi İtalyan Gazeteciler Birliği'nin de Türk meslektaşlarının yanında olduğunu ifade etti. Parisi, Türkiye'de baskı altında olan gazetecileri ise "Erdoğan'ın, en hafifi hapse atılmak olan ciddi tehdit ve susturma çabalarının altında çalışmak zorunda olan Türk meslektaşlarımız" şeklinde nitelendirdi.Medyaya-yapilan-bu-baskilar-kabul-edilemez-1882169.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İtalyan Gazeteciler Birliği: Medyaya yapılan bu baskılar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER