Kütahya'da 'gebe okulu eğitimleri' tamamlandı

Kütahya'da 'gebe okulu eğitimleri' tamamlandı

Kütahya Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı hastanelerde, anne adaylarına yönelik düzenlenen 'gebe okulu eğitimleri' tamamlanarak katılımcılara belgeleri verildi.

Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 20 Mayıs, Gediz Devlet Hastanesi'nde 11 Haziran tarihinde başlayan eğitimlerde, anne adaylarına interaktif ve yerinde eğitim verilerek doğumhane, yeni doğan, kadın doğum servisleri gezdirilerek ebe ve sağlık çalışanlarıyla tanışma programı uygulanıyor.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. İsmail Zehir, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları ve uzman personel ile birlikte hamilelik süreci, doğum öncesi ve sonrasında bakım yönetim rehberleri kılavuzluğunda, anne adaylarının bilgi düzeylerini arttırarak, korkularını gidermek, kaygılarla başa çıkmalarını ve normal doğuma kendilerini hazır hissetmelerini sağlamak, hamilelik ve sonrasında beslenme, hamilelikte, lohusalıkta duygusal değişiklik, anne sütünün önemi, nefes ve kas egzersizleri, gebelikte diyabet, yenidoğan bebek bakımı konularında eğitime tabi tutulduğunu ve ardından katılım belgelerinin verildiğini ifade etti.

Zehir, "Gebe Okulu Projesi ile annelerimizi normal doğuma özendirmeyi, sezeryan oranlarını azaltmayı ve anne–bebek sağlığına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu eğitimde emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ederiz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kütahya'da 'gebe okulu eğitimleri' tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER