Karakutu incelenmek için Türkiye'ye getirildi: Uçak neden düştü?
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 13 2025
Paylaş
X Post
Gürcistan'da düşen TSK'ya ait C130 tipi askeri kargo uçağın karakutusu Türkiye'ye getirildi.
Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmek üzere havalanan TSK'ya bağlı C-130 tipi askeri kargo uçağı, Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmüştü. Kazada, 20 askeri personel şehit olmuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçağın karakutusuna ulaşıldığını duyurmuştu. Kazanın aydınlatılması için önemli olan karakutu, inceleme için Türkiye’ye getirildi. Kaza yerinde toplanan parçaların da ön rapor çalışması kapsamında incelenmek üzere Kayseri’deki askeri üsse gönderileceği öğrenildi.
KARAKUTU NEDİR?
Karakutu, uçaklarda uçuş verilerini ve kokpit konuşmalarını kaydeden cihazdır. Kazanın nedenini tespit etmek amacıyla yapılan teknik incelemelerde en kritik veri kaynağı olarak kullanılır.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rusya seçimlerinde Putin'in partisi güçlendi2.AB'den Google'a 403 milyon euro ceza: Konum verilerini usulsüz kullanmakla suçlanıyor3.Saray ve AKP'den Peş Peşe 2028 Mesajları: Mehmet Uçum'dan 16 Nisan 2028 Tarihi4.Türkiye, 6 binden fazla kişinin vatandaşlığını iptal etti5.Büyükışık Dosyasında Ciddi İhlal Tespiti: "Delil Muhafaza Zinciri Bilinçli Olarak Zedelenmiş"
6.Ara Seçim Öncesi Trump ile Medya Kuruluşları arasındaki gerilim davalık oldu7.Armine’nin Patronu Mehmet Dursun ‘Süleymanlılar’ Soruşturmasında Gözaltına Alındı8.Faizsiz finanstan Rothschild bankasına: Fon vurguncuları krize beş kala İsviçre’ye 4.1 milyar kaçırmış9.30 şirkete kayyım, 72 gözaltı: Yüzlerce vatandaşlık iptal edilecek10.Kalıcı Barış Nasıl Mümkün Olur?

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

HÜSEYİN ODABAŞI

ARİF ASALIOĞLU

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Rusya seçimlerinde Putin'in partisi güçlendi

AB'den Google'a 403 milyon euro ceza: Konum verile...

Saray ve AKP'den Peş Peşe 2028 Mesajları: Mehmet U...

Türkiye, 6 binden fazla kişinin vatandaşlığını ipt...

Büyükışık Dosyasında Ciddi İhlal Tespiti: "Delil M...




