Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın o sözlerine cevap verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin milletvekili Eren Erdem'im Rus kanalında verdiği demecine tepki göstererek 'bu nasıl ihanettir" sözüne ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın o sözlerine cevap verdi

Eren Erdem'e güvendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Eğer Eren Erdem, Rus televizyonunda Türkiye Cumhuriyeti'ni ve hükümetini suçladıysa ben onu partide tutmayacağım. Ama eğer böyle bir suçlama yoksa Sayın Cumhurbaşkanı Eren Erdem'den özür dileyecek mi?" diye sordu.

'EREN ERDEM'E GÜVENİYORUM'

CHP Milletvekili Eren Erdem'in Rus kanalında, Türkiye'nin sarin gazı sattığı iddiasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bu nasıl ihanettir. Kendi partisinden niye ses çıkmıyor" açıklamasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu değerlendirdi. Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Erdem'e güvendiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, şunları böyledi: "Eğer Eren Erdem, Rus televizyonunda Türkiye Cumhuriyeti'ni ve hükümetini suçladıysa ben onu partide tutmayacağım. Ama eğer böyle bir suçlama yoksa Sayın Cumhurbaşkanı Eren Erdem'den özür dileyecek mi? Fakat her şeyi çarpıtmaya alışkın olan bir kişi Cumhurbaşkanının bu konuyu dillendirirken metni alıp okuması lazım. Suçlayacaksanız 2013'te iddianameyi yazan Başsavcılığı suçlayacak. Ben Eren Erdem ile konuştum. Hükümete şu soruyu soruyor: Dava açılıyor ve bir süre sonra o kişiler serbest bırakılıyor. Erdem bunu soruyor. Şimdi iddianameyi bir tarafa bırakıp Eren Erdem'i suçluyorsunuz. Eren Erdem'e güvenirim, ne konuştuğunu bilen bir insan. Bu konuda daha önce soru önergesi vermiş, TBBM'de konuşmuştur, tutanaklar meydanda, iddia savcının iddiası. Rus televizyonuna böyle bir demeç vermesi, zamanlama olarak doğru değil."

Cumhurbaşkanı makamının bir ağırlığı olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanları az ve öz konuşmalıdır. Cumhurbaşkanı ne konuşuyorsun? Konuşacaksa İçişleri Bakanı, Başbakan var. Konuşacaklarsa onlar konuşur. Şimdi bütün bunları bırakmış bir özel yetkili gibi kusura bakmayın ama söylemek zorundayım her şeye maydanoz… olan bir adamdan kusura bakmayın konuşan Cumhurbaşkanının bir ağırlığı olmalı." şeklinde konuştu.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın o sözlerine cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER