Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan CHP Lideri AKP'nin dokunulmazlık teklifiyle ilgili konuştu ve şunları söyledi:

Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Bağımsız olmayan yargı, yazarı hapse atıyor; biz de atılmayı göze aldık. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Bakanların da dokunulmazlıkları kalksın, mevcut ya da eski bakanlar hangisi olursa. Hiç kimsenin olmayacak. Başbakan dahil. Eğer bunlar yürekliyse, bakanların da dokunulmazlığını kaldırıyoruz derler.  Anayasa'ya aykırı düzenleme geliyor buna rağmen evet diyeceğiz. Anyasa'ya aykırı halkı kandırmaya yönelik bir düzenleme geliyor. Dokunulmazlık kalktıktan sonra bizi hapse atacaklarla atsınlar. Gerçek demokrasiyi bu ülkeye getirmek için, gereken tüm bedeli ödemeye hazırız. Ciddi bir karar almalı ve herşeyi göze almalıyız.

HDP de dokunulmazlık teklifine "evet" demeli.


Siyasette sert üslup

Sert konuşma noktasına geldik. Ne söylerlerse onlara karşılık vereceğiz. Bu yeni bir taktik. Türkiye zaten kutuplaştı. Onları geçtik zaten. Kendileri söylüyor zaten Yasama, Yürütme, Yargı bizde diye. Bütün sisteme baktığımızda meslek odalarının, sendikaların üzerinde baskı var. Sendikalardan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Çünkü korkutuyorlar. CHP'nin söylem ve tavrındaki sertliği artık her alanda göstereceğiz. Bu zamana kadar çok kibar gittik. Artık, hırsıza hırsız diyeceğiz. Başkanlık sistemini getirmek istiyorlar. Onu getiremezler, buna biz izin vermeyiz.


Kimlik bilgilerinin sızdırılması


2004-2009 arasında kimlik bilgileri satılıyordu zaten. Bunlar yazıldı çizildi. Avukatlar götürüp sattı bilgileri. Bunların tek hedefi var acaba CHP'yi nasıl suçlarız diye. Pazarlayan satan AKP hükümetinin kendisi. Bilgiler hükümetin güvencesinde. CHP'yi suçluyorlar şimdi. Akla hayale gelmeyecek iddialar. Bence bu bilgiler AKP'nin bir il örgütünden sızdı. CHP'den sızsaydı evlenen kadınların kızlık soyadları olurdu. Bunlar bizde var.


Kilis'e roket atıldı, bununla ilgili görüşünüz nedir?


Kilis şuanda patlamaya hazır bir il konumunda, Suriyelilere ait dükkanlar yağmalandı. Kilis'te ciddi bir sorun var ve bu sorunun aşılması lazım. Aşılabilir mi? Çok zor. Kilisliden çok Suriyeli var Kilis'te. 


'ENSAR'ın önüne yattınız' sözünden tepki aldınız. Sizce haklı mıydı?


Hayır. Haber Birgün gazetesinde yayımlandı. Biz hemen oraya kadın vekillerimiz ve parti meclisinden oluşan bir heyet gönderdik. Gittiler görüştüler, kırmadan ve afişe etmeden gidip geldiler. Raporu okuyunca içim kan ağladı. Aileden sorumlu bakan, 'bir kereden bir şey olmaz' dedi. Nasıl anne, nasıl bakan? dedim. Psikologlar dedi ki, bu tarz olaylarda bir kereden bir şey olmaz en tehlikeli söz. Bu laf üzerine emin olun ben daha hafifini söylemişim. Ben susuyorum, 12 Mart- 5 Nisan 3 hafta sonra konuşuyorum. TBMM'de konuşan Lale Akın'ı kim savunacak? Başbakan, Cumhurbaşkanı, bakanlar Ensar'ı savundu? Müsade edin de çocukları ve mağdur aileleri ben savunayım. Evet Ensar'ın önüne yattılar. Daha önce yine CNN Türk'te Enver Aysever'in programında bu ifadelerin aynısını kullanmıştım.


KAYNAK: CNN TÜRK

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER