Kimse Yok Mu'nun yardımları mağdur ailenin evini ısıttı


Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, üç çocuğu ile birlikte terk edilen Tuğlu ailesine el uzattı. Üç çocuğu ile zor şartlarda yaşam mücadelesi veren anne Şengül Tuğlu'nun evi dernek tarafından döşendi.

Üç çocuğu ile birlikte eşi tarafından sokağa bırakılan Şengül Tuğlu, İlkadım ilçesinde bir yardımsever aile tarafından verilen müstakil gecekonduya sığındı. Mahalle sakinleri tarafından temin edilen kırık, dökük eşyalar ile hayatını devam ettirmeye çalışan ailenin imdadına Kimse Yok Mu Derneği yetişti.

Mahalle sakinleri tarafından kendilerine iletilen talebi değerlendiren Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri, ailenin yaşadığı evi yerinde inceleyerek acil ihtiyaçlarını belirledi. İlk etapta çocuklara bir oda ve oturma grubu ile diğer mutfak eşyalarını temin eden dernek yetkilileri, evdeki eski eşyaları boşaltarak yenilerini yerleştirdi. Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü Mustafa Yıldız, "Ailemizi şimdilik sıcak bir ortama kavuşturduk. Bundan sonra çocuklara ve annelerine kıyafet yardımı yanı sıra gıda yardımı da yapacağız. Çünkü ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak her hangi bir geliri yok. Annenin parmakları çocukken yandığı için kesik olmasın rağmen sigara sararak üç çocuğunun karnını doyurmaya çalışıyor." dedi. Eşi tarafından şiddete maruz kalan anne Tuğlu'nun en büyük isteğinin çocuklarını okutabilmek olduğunu ifade eden Mustafa Yıldız, "Şimdilik çocuklarımız okullarına gidiyor. Derslerini çalışabilecekleri bir odaları oldu. Ancak havaların soğuması ile birlikte başta yakacak olmak üzere başka ihtiyaçları da doğacak." diye konuştu.

Dernek gönüllüleri tarafından evine taşınan eşyaların yerleştirilmesini gözyaşları eşliğinde takip eden anne Şengül Tuğlu, başta dernek gönüllüleri olmak üzere bütün yardımseverlere teşekkür etti. Üç çocuğu ile zor günler geçirdiğini aktaran Tuğlu, kendisine sahip çıkan mahalle sakinleri ve Kimse Yok Mu Derneği yardımseverlerine dua etti. Şengül Tuğlu, "Eşim üç çocuğumla birlikte bizi bırakıp gitti. Çocuklarım için ayakta kalmaya çalışıyorum. Ancak sigara sararak birkaç kuruş para kazanıp evime ekmek alabiliyorum. Bundan başka da elimden bir şey gelmiyor. El uzatan herkesten Allah razı olsun." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'nun yardımları mağdur ailenin evini ısıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER