Korkutan iddia: Aşırı sağ iktidara gelirse Müslümanları sınır dışı edecek


Fransa'da iktidardaki Sosyalist Parti'nin (PS) Genel Sekreteri Jean-Christophe Cambadelis, Marine Le Pen liderliğindeki aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin (FN) muhtemel iktidarında ülkedeki 4 milyon Müslümanın sınır dışı edileceğini iddia etti.

RTL radyosuna konuşan Cambadelis, "Eğer Ulusal Cephe iktidara gelirse sanırım kendi programını uygulayacak. Yani 4 milyon Müslümanı sınır dışı edecek." ifadelerini kullandı. Bunun Fransa'da tansiyonu çok yükselteceğini kaydeden PS Genel Sekreteri, Müslümanlara karşı cadı avının başlayacağını savundu. Jean-Christophe Cambadelis son seçimde aşırı sağ partiye geçen Mantes-la-Jolie Belediyesi'nde de Müslümanları hedef alan uygulamaların bunun bir örneği olduğuna değindi.

Fransa'nın bölgesel seçimlerin arefesinde olduğuna da dikkat çeken iktidar partisi genel sekreteri, sol partiler arasındaki bölünmüşlüğün devam etmesi durumunda aşırı sağın seçimlerden büyük bir zaferle çıkacağı uyarısında bulundu. Solun parçalanma aşamasında olduğunu aktaran Cambadelis, "Bu beni üzüyor, sol ne kadar çok bölünürse sağ ve aşırı sağ o kadar hakim olur. Bütün sol siyasi akımındaki partileri bu durumu tekrar düşünmeye çağırıyorum." dedi.

PS Genel Sekreterine Twitter üzerinden cevap veren Marine Le Pen ise Cambadelis'in "4 milyon Müslümanla İslamcı teröristleri karıştırdığını" savundu.

Amsterdam-Paris trenindeki silahlı saldırı sonrası konuşan Le Pen, radikal gruplarla bağlantısı bulunan Müslümanların acil olarak sınır dışı edilmesini istemişti. CİHAN
<< Önceki Haber Korkutan iddia: Aşırı sağ iktidara gelirse Müslümanları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER