Kremlin: Rusya, OPEC üyesi olmayacak


Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) üyeliğin Rusya'nın gündeminde olmadığını söyledi.

Rusya'nın uzman seviyesinde OPEC'le kontağının devam ettiğini ifade eden Peskov, "Bilebildiğim kadarı ile Rusya'nın OPEC üyeliği ile ilgili konu gündemde değil." açıklamasında bulundu.

Rusya'nın dev petrol şirketi Rosneft Başkanı İgor Seçin, OPEC'in Rusya'ya üyelik teklif ettiğini, ancak Rusya'nın gözlemci olarak kalmak istediğini söyledi.

Rusya ve OPEC arasında görüşmelerin olumlu olduğuna değinen Seçin, "Görüş alış verişinde bulunduk. Onlar Rusya'ya üyelik teklifinde bulundu. OPEC üyesi ülkelerde petrol şirketleri devlete ait. Biz de ise özel şirketler ağırlıkta. Bu OPEC ülkelerinin yapısına uymuyor." dedi.

Seçin iklim koşulları nedeni ile Rusya'nın petrol üretiminin hızlı bir şekilde değiştirmesinin de zor olduğunu vurguladı.

Rosneft Başkanı Seçin'e göre petrol piyasalarında düzenleyici olarak OPEC fonksiyonunu yitirdi. Bu aşamada Rusya'nın örgüt üyeliği anlamsız.
CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin: Rusya, OPEC üyesi olmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER