Emniyetin hafızasını silmekle kalmayıp bir de dalga geçiyorlar

Bin 776 emniyet müdürünün resen emekli edilmesinin ardından yeni bir tasfiye için düğmeye basıldı.

Emniyetin hafızasını silmekle kalmayıp bir de dalga geçiyorlar

Emniyette ‘paralel’ safsatasıyla başlatılan kıyım bitmek bilmiyor. Bin 776 emniyet müdürünün resen emekli edilmesinin ardından yeni bir tasfiye için düğmeye basıldı.

BİNE YAKIN POLİSE SÜNE SÜRGÜNÜ

Alınan bilgilere göre İçişleri Bakanlığı, fişlediği polisleri Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göndermek için yeni bir çalışma başlattı. Listede, bir dönem terörle mücadele, organize suçlarla mücadele ile istihbaratta görev alan bine yakın Emniyet mensubu yer alıyor. Bakanlıkların taşra teşkilatlandırılmasına gönderilecek polisler, çiftçilere zirai konularda, orman köylüsüne ise tabiatın korunması konusunda eğitim veren uzman yardımcılığı mevkilerinde görevlendirilecek. Söz konusu emniyet mensuplarının süne gibi zararlı hayvanlarla mücadele gibi faaliyetlerde de görevlendirilecekleri belirtiliyor.

'TERÖRLE MÜCADELE POLİSİ ÇİTÇİYE DOMATES EKİMİ ANLATACAK'

İçişleri Bakanlığı’nın bu girişimine ise güvenlik bürokratları tepki gösteriyor. Emniyetin hafızasının silindiğine dikkat çeken yetkililer şu eleştiriyi getiriyor: “Yıllarını terör ve organize suçlarla mücadele için harcayan polisler şimdi çiftçiye domates ekimi ile balık üretimini mi anlatacaklar? Nasıl bir anlayış bu? Bir hayvanat bahçesi müdürünün TÜBİTAK’ta bilim adamı yapıldığı bir ülkede polisin ziraatçı olmasını da yadırgamamak gerekiyor!”

ZAMAN
<< Önceki Haber Emniyetin hafızasını silmekle kalmayıp bir de dalga... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER