Kütahya Ege bölgesinde yaşam süresi en düşük il


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kütahya, Ege Bölgesi illeri arasında doğuşta beklenen yaşam süresi en düşük il oldu.

TUİK verilerine göre, doğuşta beklenen yaşam süresi, Türkiye geneli için toplamda 78, erkeklerde 75,3 ve kadınlarda 80,7 yıl olarak saptandı. Genel olarak kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaşamakta olup, doğuşta beklenen yaşam süresi farkı 5,4 yıl.

Türkiye'de çalışma çağının başlangıcı olan 15 yaşındaki kişilerin ortalama kalan yaşam süresi 64,3 yıl. Erkekler için bu süre 61,6 yıl, kadınlar için ise 66,9 yıl. Türkiye genelinde, 50 yaşında olan bir kişinin kalan yaşam süresi ortalama 30,6 yıl. Erkekler için bu süre 28,3 yıl iken, kadınlarda ise 32,9 yıl.

Ege Bölgesi illerinde doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 80,5 yıl ile Muğla olurken, doğuşta beklenen yaşam süresinin en düşük olduğu il 76,9 yıl ile Kütahya ili oldu.

TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Kütahya'da yaşam süresinin 76,9 olduğunu belirterek, "Ege Bölgesi illerine bakıldığında doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 80,5 yıl ile Muğla olurken, doğuşta beklenen yaşam süresinin en düşük olduğu il 76,9 yıl ile Kütahya'dır. Kütahya'da doğuşta beklenen yaşam süresi 76,9 yıl olup 78 olan Türkiye ortalamasının altındadır. Kütahya 76,9 yıl ile doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu 76'ncı, Ege Bölgesi illeri arasında ise 8'nci sıradadır. Kütahya için doğuşta beklenen yaşam süresi erkeklerde 74,6, kadınlarda ise 79,2'dir." ifadelerini kullandı
CİHAN
<< Önceki Haber Kütahya Ege bölgesinde yaşam süresi en düşük il Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER