94 gazeteciye Genel Müdür engeli

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), mesleklerinde 20 yılı dolduran ve sürekli basın kartı alma hakkı kazanan 94 gazetecinin kartlarını hiçbir gerekçe göstermeden engelledi.

94 gazeteciye Genel Müdür engeli

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, mesleklerinde 20 yılını dolduran ve sürekli basın kartı almaya hak kazanan 94 gazetecinin kartlarının engellenmesini Meclis’e taşıdı. Milletvekili Çirkin, basın kartı engellemesiyle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili Şefik Çirkin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şu soruları yöneltti: 
"- Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından 'sürekli basın kartı' verilen gazeteci sayısı ne kadardır?

- 2014 yılı Aralık ayında toplanan Basın Kartı Komisyonu’nun kararıyla sürekli basın kartı almaya hak kazanan gazeteci sayısı ne kadardır?

- Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü’nün Basın Kartı Komisyonu’nun kararını onaylamayarak 94 gazeteciye sürekli basın kartı vermediği iddiası doğru mudur?

- İddia doğru ise bu karar hangi gerekçe ile alınmıştır?

- Bahsi geçen 94 gazeteci arasında hükümete muhalif yayın yapan gazetecilerin bulunması bu kararın alınmasında etkili olmuş mudur?

- Basın Kartı Komisyonu tarafından onaylanan ve 20 yıllık fiili gazetecilik yapan bu kişilerin hakkının Başbakanlık'a bağlı bir kurum bürokratı tarafından engellenmesi doğru bir uygulama mıdır?

- Bahsi geçen Kurumun rutin işleyişinde, Basın Kartı Komisyonu tarafından kabul edilen kararın onaylanmadığı kaç işlem bulunmaktadır? 

- Kaç gazeteciye Basın Kartı Komisyon kararına rağmen sarı basın kartı ve sürekli basın kartı verilmemiştir?

- Sarı Basın Kartı ve Sürekli Basın Kartı onay verme işlemlerine Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü karar verecekse, Basın Kartı Komisyonu’nun toplanmasının nedeni nedir?"

<< Önceki Haber 94 gazeteciye Genel Müdür engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER