Meilland güllerinin patenti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Peyzaj A.Ş. Genel Müdür Murat Ermeydan, lalenin öz vatanına döndüğünü söyledi. Ermeydan, 2015 yılında Fransız Meilland firması ile yapılan lisans hakkı sözleşmesiyle Meilland güllerinin Türkiye'de üretimi ve satış lisans hakkının İstanbul Ağaç ve Peyzaj 'ye ait olduğunu ifade etti.

Kadir Topbaş'ın başkanlığı döneminde İstanbul'a yapılan yeşil alan ve peyzaj çalışmaları hakkında bilgi veren Murat Ermeydan, "Sayın Başkanımız döneminde İstanbul 20 milyon 761 bin metrekare aktif yeşil alan kazandı. Lale öz vatanına döndü ve dünyaca bilinen Fransız Meilland güllerinin patenti de İstanbul'un." diye konuştu.

Ermeydan, "Alibeyköy'de 300 dönümlük geniş bir fidanlık içinde Türkiye'nin en büyük bahçe marketi bulunuyor. Bahçe market, her tür çiçeğe, çok farklı ağaç türlerine kadar oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Mezarlık Peyzaj uygulamaları içinse iki ayrı noktada Zincirlikuyu ve Karacaahmet mezarlıklarında birer mini bahçe market bulunuyor." ifadelerini kullandı.

2015 yılında Fransız Meilland firması ile yapılan lisans hakkı sözleşmesiyle Meilland güllerinin Türkiye'de üretimi ve satış lisans hakkının İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'ye ait olduğunu hatırlatan Ermaydan, "Halkımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler bizi daha çok motive ediyor. İstanbullular için yaptığımız bu hizmetlerin takdir görmesi bizim için en büyük gurur vesilesidir." dedi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER