Merkel'den yeni patlama açıklaması

Dün Sultanahmet'te gerçekleşen terör eyleminin kurbanlarının tamamına yakınını Alman turistlerin oluşturması nedeniyle gelişmeler gün boyu Almanya'da da anbean takip edildi.

Merkel'den yeni patlama açıklaması

Başbakan Angela Merkel'e acı haberi telefonda Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi. Davutoğlu görüşmelerinde Merkel'e soruşturmanın detaylarının Alman makamlarıyla paylaşılacağını bildirdi. Merkel de “Vatandaşlarımız İstanbul gezilerinden geriye gelemeyecekler. Bu zor zamanlarda ailelerinin yanındayız. Uluslararası terör çirkin yüzünü gösterdi. Ona karşı kararlı bir şekilde hareket etmeliyiz.  Teröristler herkesin düşmanı.” dedi.

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de saldırıyı “barbarca bir terör eylemi” olarak tanımladı. Alman Dışişleri, İstanbul'da bulunan vatandaşlarına kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmaları çağrısında bulundu. Benzer bir çağrı da daha sonra Danimarka'dan geldi.

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise “her çeşit terör karşısında” Türkiye'nin yanında olduklarını açıkladı.

Batı'dan Doğu'ya tüm dünyada basın kuruluşları, 9'u Alman en az 10 kişinin hayatını yitirdiği kanlı saldırıyı takipçilerine yayınlarını keserek son dakika olarak duyurdu. Bazı yerli ve yabancı ajansların olay yerinden kanlı ceset fotoğraflarını yayınlaması ise tepki çekti.
<< Önceki Haber Merkel'den yeni patlama açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER