Meslek yetmez, dil de şart


Şifa Üniversitesi'nde beyaz önlük heyecanı, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile başladı. Başta Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Uslu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H.Hüseyin Yılmaz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhitin Akyıldız olmak üzere öğretim üye ve görevlileri ile öğrenci velilerinin de katıldığı tören coşkulu geçti. Tepekule'deki tören, Şifa Üniversitesi öğrencilerinden oluşan müzik grubunun konseriyle başladı. Ardından öğrencilere hitap eden Rektör Prof. Dr. Ateş, "İlk öğrencilerimizi 2011 yılında aldığımızda, '2015 gelecek mi, ilk mezunlarımızı vermek nasip olur mu?' heyecanı içindeydik ama dört yıl çok hızlı geçti ve 2015'te, yaklaşık 420 öğrencimiz mezun olup sağlık ordusuna katıldı." dedi.

'HERKESE EŞİT HİZMET'

2011 yılında 246 öğrenciyle eğitim hayatına başlayan Şifa Üniversitesi'nin, bugün 2 bin 640 civarındaki öğrencisiyle yoluna devam ettiğini belirten Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugünün anlamı bizim için büyüktür. Beyaz, bildiğiniz gibi bütün renklerin karışımıdır. İşte bizim de muhataplarımıza beyaz önlükle hizmet ediyor olmamız, karşılarına sağlıkçı olarak beyaz önlükle çıkmamızın bir manası var. Beyaz önlük, 'Ben renk, ırk, din, dil farketmeden hepsine saygı duyuyor ve sana öyle hizmet veriyorum.' demektir. Beyaz önlük, 'Bütün saflığımla, samimiyetimle sizin karşınızdayım; bütün doğru sözlerimle, önceliğim insana hizmet olarak ve insana yardımcı olmak üzere sizin karşınızdayım.' demektir. Mezun olduğunuzda bir diyetisyen, fizyoterapist veya hemşire olacaksınız. Hangi kulvarda olursak olalım, bu giydiğimiz beyaz önlüğün hakkını vermemiz lazım. Ailelerimize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza ve üniversitemize karşı da bu sizlerin bir vazifenizdir."

'LÜTFEN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENİN'

Öğrencilerinden, hayatın hiçbir döneminde öğrenmekten vazgeçmemelerini isteyen Prof. Dr. Ateş, "Belki bizim önemini geç farkettiğimiz, meslek hayatında sıkıntısını çektiğimiz bir konu var. Belki, 'rektör yalvardı' diyecekler ama lütfen bir yabancı diliniz olsun. Dünyada en çok İngilizce konuşuluyor, İngilizce olur veya başka bir dil olur ama mutlaka en az bir yabancı diliniz olsun. Rektörünüz, hocanız ve bir büyüğünüz olarak sizden ricam, ne olur üniversite hayatınız bittiğinde, kendi adınıza bu dil meselesini de bitirmiş olun." dedi. Öğrencilerden, bunun için fedakârlıktan kaçınmamalarını da isteyen Ateş, gerekirse hafta sonlarını bu işe ayırmalarını önerdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Uslu'nun da öğrencilere hitap etmesinin ardından önlük giyme törenine geçildi. Bölümlerine en yüksek puanla yerleşen öğrencilere, sembolik olarak fakülte yöneticileri tarafından beyaz önlükleri giydirildikten sonra üç bölümün öğrencileri, mesleğe ilk adım olarak kabul edilen beyaz önlüklerini sırayla giyerek, günün anısına toplu fotoğraf çektirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Meslek yetmez, dil de şart Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER