MHP'li Aktaş: Genel merkezdeki yetkililer hemen istifa etmeli

MHP'li Aktaş: Genel merkezdeki yetkililer hemen istifa etmeli

Kars'ta 10 yıl MHP il başkanlığı yapan Oktay Aktaş, seçimde MHP'nin ağır yenilgi aldığını belirterek, "Ülkücü hareketin mensuplarını bir kul ve maraba gözüyle gören genel merkezdeki yetkili kişilerin hemen istifa etmeleri gerekiyor." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 20 yıl çeşitli kademlerde görev alan Oktay Aktaş, genel merkezde bütün yöneticilerin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Aktaş, "Sizlerin 1 Kasım'da yanlış değerlendirmeniz, yanlış aday tespitiniz, yanlış politikalarınız partimize, ülkenin bu ağır şartlarında dolayısıyla en fazla oy artırması gereken bir dönemde, 'En ağır yenilgiyi' yaşattınız. Genel Başkan Devlet Bahçeli acil olarak büyük kurultayı toplamalıdır." diye konuştu.

'İKTİDARI HEDEFLEMEYEN PARTİ OLDUK'

Oktay Aktaş, 1 Kasım seçimlerinin ardından ülkücü camianın rahatsızlığını dile getirdiği basın toplantısında, siyasi partilerin genel ve yerel seçimlere iktidar olma hedefleriyle girdiğine atıfta bulunarak, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak son bir buçuk yılda yapılan bütün seçimlerde iktidar hedefi olmayan bir siyasi parti olarak seçimlere girmiştir. Hiçbirisinde iktidarı hedeflemeyen parti olduk maalesef." şeklinde konuştu.

Son 30 yıla dikkat çeken Aktaş, "30 yıldır Milliyetçi, Ülkücü hareketin uyarıları, ülkemizin içerisine düşürüldüğü kritik durum ve bölünme politikaları ile söylemi gerçek oldu. Türk milletinin bütün fertleri bugün ülkemizin bir anarşi ve bölücülüğün güçlendiğini, Türk kimliğinin silinmek istendiğini, hatta Anayasadan çıkartılıp atmak için fırsat kolladığını toplumumuzun büyük çoğunluğu farkındadır. Bu düşünceyi iktidara taşıyamayan genel merkezin hatasıdır." diye ifade etti.

"BU GÖRÜNTÜ İÇİMİZİ YAKIYOR"

Yaklaşık 10 yıl Kars il başkanı görevini yürüttüğünü ifade eden Oktay Aktaş, "Milliyetçi Hareket'in iktidara talip olmayan bu görüntüsü yüreğimi yakıyor. Milliyetçi Hareket, Türk milletinin umut ışığı olan partidir. Unutulmasın ki kendi içinde umut taşımayanlar ülkemize ve milletimize umut ışığı olamazlar." ifadelerini kullandı.

"GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİNİN HEYECANI YOK"

MHP Genel Merkezi'nde yöneticilerin heyecanı olmayan, umutları tükenmiş, ne kendilerine, ne de harekete umut veremediklerini dile getiren Aktaş, "Her bir genel başkan yardımcısının görevleri tamamen tabeladan ibarettir. Araştırma, geliştirme, mesleki kurumlarla iletişim yok. Rahatlarını bozmamak için 'Sus ve sadece dinleyici ol' ilkesini benimsemişler. Genel merkezin tüm imkanları emirlerinde. Danışmanlar, sekreterler, yemekler, kahveler, çaylar... Onlara göre bu hizmetlerden faydalanmanın yolu susmaktan ve hiçbir şeye karışmamaktan geçer." dedi.

"GENEL BAŞKAN ETRAFINDA SAADET ZİNCİRİ OLUŞTURULMUŞ"

MHP Genel Başkanı'nın etrafında bir saadet zinciri halkası oluştuğunu ileri süren Aktaş, bunların görevinin genel başkanı sürekli övmek, överek takdirini kazanmak ve genel başkanın güvenini kazandıktan sonra genel merkezdeki görevini yerine getirmeyip, üstüne bir de kendi ikametgahı haline dönüştürmek olduğunu iddia etti.

Aktaş; seçim zamanı geldiğinde, genel merkezin, 'Nasıl bir yol çizelim ki rahatımız bozulmasın' anlayışında olduğunu savunarak, şunları ifade etti: "Ahbap çavuş ilişkisiyle adaylarımız belirleniyor. 'Bizlerin emrinde, bizlerin kontrolünde olmalı ve büyük çoğunluğu da milliyetçi, Ülkücü hareketin içerisinden olmamalı' düşüncesindeler. Genel başkanımıza, 'Şu aday size karşı, bu aday teşkilatlara karşı, bu adaylar sizin düşüncelerinize karşı' denilerek gerçek milliyetçi, ülkücü adaylarının önü kesiliyor. Yerine kendilerine uygun devşirme adayları belirliyorlar."

"MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ HAREKET MENSUPLARINI MARABA OLARAK GÖRÜYORLAR"

Yapılacak seçimde 40 ile 60 milletvekili çıkarma hedefi olan bir genel merkezden bahseden Aktaş, şöyle devam etti: "Milliyetçi, ülkücü hareket mensupları birçok ilde milletvekili adaylarından rahatsız. Adayı nasıl belirlediler; hangi kriterler esas alındı ve hangi özelliklere göre belirlendi. Bunları bir türlü açıklamazlar. Bu genel merkez anlayışına göre hiçbir milliyetçi, ülkücü hareket mensubunun fikrinin önemi yoktur. 'Bizler kapalı kapılar ardında adayları belirledik. Sizler de oy vereceksiniz. Buna mecbursunuz' diyerek milliyetçi, ülkücü hareketin mensuplarını bir kul ve maraba gözüyle görüyorlar. Aday belirlerken fikirlerimizi sormazlar, düşüncelerimize itibar etmezler ve kendilerine uygun adayı belirlerler. Bizlerin düşünceleri önemli değildir onlar için. 'Biz adayları doğru da belirleriz yanlış da belirleriz. Siz oy vermek zorundasınız' anlayışı içindeler."

"MHP DÜŞMANLARI YANLIŞ ADAY BELİRLEYENLERDİR"

Aslında MHP düşmanı olanların yanlış adayları belirleyenler olduğunu söyleyen Aktaş, "Küçük olsun benim olsun anlayışı olan bir genel merkez anlayışına sahibiz. Kars, Türkiye'nin sınırdaki çok kritik illerinden birisidir. Kars'ın adayları belirlenirken çok titiz bir çalışmanın, bir araştırmanın yapılması gerekir. Ama hiçbir çalışma, araştırma yapılmayarak aday belirleniyor. Kimliksiz kişiler öneriyor adayın yapısı, birikim, kültürü, araştırılmadan, incelenmeden; kim olduğu bilinmeden hemen aday yapılıyor. Bu son seçimde de Kars'ta yaşayan milliyetçi, ülkücü hareketi savunan kişilerle alay edercesine aday belirlendi." diye konuştu.

"ÇOK MERAK EDİYORUZ KARS ADAYINI NEYE GÖRE BELİRLEDİNİZ?"

Aktaş, şöyle dedi: "Şimdi buradan sizlerin huzurunda Milliyetçi Hareket Partisi'nin 1 Kasım 2015 seçimlerinde aday belirleme komisyon üyesi olan Şefkat Çetin, Oktay Öztürk, Semih Yalçın ve Mevlüt Karakaya'ya soruyorum; Kars adayını hangi kritere göre belirlediniz? Belirlediğiniz aday, 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde CHP'den Kars aday adayı olmuştur. Çok merak ediyoruz. Bilmediğimiz özellikleri mi vardı. Vardı ise bu özellikleri lütfen açıklayın.
Bu adayımız çok iyi yetişmiş ve tanınmış bir diplomat mı? Çok iyi yetişmiş, kendini kanıtlamış bir üst düzey bürokrat mı? İyi yetişmiş bir akademik unvana sahip hoca mı? Çok iyi yetişmiş ülkemizde tanınan bir hukukçu mu? Yanında binlerce çalışanı olan ünlü bir sanayici mi? Bu soruların cevabını bekliyoruz MHP'nin seçici komisyon üyelerinden? Kim bu Erkan Koçali. Bunca yıl yöneticilik ve nihayetinde il başkanlığı yapmış birisi olarak ben ilk defa adını duydum. Kafasının içinde MHP olmayan birisini Kars'a göndererek milliyetçi, ülkücü hareketin mensuplarına hakaret ettiniz, aşağıladığınız. Bunun hesabını vermek zorundasınız."

"ZERRE KADAR ŞEREFİNİZ VARSA AÇIKLAYIN"

Komisyon üyelerine seslenen Aktaş, "Sizlerde zerre kadar şeref varsa açıklayın. Kim belirledi? Kimler önerdi? Niçin aday yaptınız? Hangi özelliğinden dolayı aday yaptınız? Neden bu hareket mensuplarını aday yapmak istemiyorsunuz? Bu hareketin mensupları davalarına sahip çıkarken, çile çekerken, emek verirken, dik duruş gösterirken, il, ilçe ve beldelerde, köylerde davamızı anlatırken ve horlanırken, şimdi aday yaptıklarınız bizlere hakaret ederken demek ki komisyon üyelerinin gözünde bizlerin hiçbir önemi yokmuş. Sizler komisyon üyeleri olarak milliyetçi, ülkücü fikri ve ahlaki değerlerinden nasibini almayan yöneticilersiniz." şeklinde konuştu.

"KARS HALKINDAN ÖZÜR DİLEMEYE BEKLİYORUZ"

Aktaş, şunları söyledi: "Sizleri, başta Milliyetçi Hareket mensupları olmak üzere tüm Kars halkından özür dilemeye davet ediyorum. Milliyetçi Hareket'in genel merkezin en büyük sorunu, bu kadroları bir arada tutabilecek iradeye sahip olamayışıdır. Çünkü ehliyetsiz, liyakatsiz, öngörüsüz genel merkez yöneticilerine sahibiz. Ey dörtlü çete üyeleri sizler Alperenleri, Oğuzhanları, Kürşatları aday yapmayarak kimlere yaranmak istemektesiniz. Kimlerin emri altındasınız. Milliyetçi, ülkücü hareketten aday yaptığınız adaylarınızın adları ise evrimleri, devrimleri ve şirvanları aday yaptınız. Bu adlarla ne kadar övünseniz azdır. Milliyetçi, ülkücü hareket mensupları sizleri asla affetmeyecektir."

Milliyetçi Hareket'in 9 ışık ilkesinden birisinin ahlakçılık, bir diğerinin ise şahsiyetçilik olduğunu belirten Aktaş, "Anlaşılan sizler bu ilkelerden hiç bir ahlaki değer çıkarmamışsınız. Başta milliyetçi, ülkücü tabanı yok sayarak bu hareketin hiçbir yerinde yer almayan kişileri aday yapanlar derhal istifa etmelidirler." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Aktaş: Genel merkezdeki yetkililer hemen istifa etmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER