Mısırcıların bayram mesaisi


Normal gülere göre işleri yüzde yüz artan seyyar mısır satıcıları, arife gününden başladıkları yoğun bayram mesaisini bayram gününde de sürdürüyor.

Bayrama özel hazırlık yapan Bursalı mısır satıcıları, bayrama iki gün kala başladıkları yoğun mesaiyi sürdürüyor. Normal günlere göre işleri yüzde yüz artan mısır satıcıları, bayram süresinde bereketten yararlanmak için fazla mesai yapıyor. Bursa'da merkezi dükkanda toplu olarak mısırı pişiren Necmettin Kurtuluş ve beraberindekiler, ardından mısırları arabalarına bölüşerek satış için kentin en işlek yerlerine dağılıyor. Suda haşlama ve közde olmak üzere iki tür mısır pişiren aile işletmesi, halkın isteğine ve damak tadına göre mısır servisi yapıyor.

"EMEKLİ OLDUKTAN SONRA BU İŞİ YAPIYORUM"

Mısır satışı yapan 60 yaşındaki Necmettin Kurtuluş, "Emekli olduktan sonra 4 senedir bu işi yapıyorum. Dört seneden beri mısır, kestane ve erik olarak sezonuna göre değiştiriyoruz. Şu anda ben mısıra, oğlum ise kestaneye çıkıyor. Ama diğer arkadaşlarla beraber bayram dolayısıyla 5 -6 araba çıkıyoruz. Çok yoğun bayram hareketliği var. Kapalı çarşı ve Fomara Meydanı gibi yerlerde adıma atacak yer yok. O yönden Allah bereketiyle beraber geliyor. Bu yoğunluk gıda işi olduğu için bizim işlere de yansıyor." dedi.

Bayrama yönelik mesai artırdıklarını anlatan Kurtuluş, "Şu anda bayrama özel 6 araba ile işe çıkıyoruz. Normal günlerde ise 3 -4 araba çıkıyorduk. Talebeler de var ihtiyacını karşılamak için, onlarla beraber 5 -6 araba çıkıyoruz. Şu anda mısırı kaynatıyoruz ve bunu arabalara bölüşerek çıkıyoruz. Bizim işlere bayramın etkisi yüzde yüz etki ediyor. Her gün burada mısırı toplu olarak pişirip satışa çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

İşe çıkmak için mısır pişiren Baki Ever de bayram arifesinden itibaren yoğunluğun arttığını belirterek, "Şu anda mısır pişiriyoruz. Tezgahları hazırladık, çalışan elamanlar var. Bayram yoğunluğu ve telaşı var. İşimiz gayet güzel, halkımıza temiz hijyenik ortamda mısır yedirmeye çalışıyoruz. Herkesin bayramı mübarek olsun, inşallah her şey neşeli, mutlu, güzel gider." şeklinde temennide bulundu.

KESTANE SEZONU AÇILDI

Bayramda kestane satışına çıkan Rauf Kurtuluş ise kestanede sezonu açtıklarını belirterek, "Şu anda bayram hareketliliği var. Bayram hazırlığımız çok sıkı oldu. İşler şu anda fena değil, gayet iyi." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Mısırcıların bayram mesaisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER