Muhasebe öğrenciler eğitim için Avrupa'ya gidiyor


Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği programına sunmuş olduğu 'Muhasebe ve Finansman Alanı Öğretim Programlarının Geliştirilmesi ve Öğrenciler için E-ticaret ve E-muhasebe Stajı' projesinin hazırlıkları devam ediyor. Mart, Nisan ve Temmuz aylarında Proje kapsamında 32 Muhasebe ve Finansman alanı öğrencisi 3 hafta 'E-ticaret ve E-muhasebe Stajı' ve 24 Muhasebe ve Finansman alanı öğretmeni 'Muhasebe ve Finansman Alanı Öğretim Programlarının Geliştirilmesi' konularında 2 hafta boyunca Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve İspanya'da eğitim, inceleme ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirecekler. Bu kapsamda projenin yerel ortakları ve proje katılımcılarına yönelik Bursa Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Proje faaliyetlerinde; Hamitler TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nilüfer Nur-Hayati Kurtcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İslam Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katılımcı gönderen yerel ortaklar olarak yer alıyor.

Katılımcılara projenin genel faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Proje kapsamında katılımcıların yapması gereken iş ve işlemler, yurtdışına çıkmadan önce yapılması gereken hazırlıklar, yurtdışı eğitim programı faaliyetleri ve sosyal kültürel faaliyetler hakkında bilgilendirme yapan Okul Müdürü Hasan Tuğral, okulları adına ilk defa bir AB projelerinin kabul edilmesi ve bu projeyi uygulayacak olmalarından dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade etti.

Proje amaçlarından bahseden Tuğrel, şöyle konuştu: "Mesleki eğitim kurumlarında öğrencilerin yetiştirilmesinde görev alan eğitimcilerin Ortaklık kurulan AB ülkelerinin mesleki eğitim okullarında ve işletmelerinde Muhasebe ve Finansman alanında ve e-ticaret ve e-muhasebe konularında uygulanan ders programları, derslerin içerikleri, uygulanan yöntem ve teknikleri, materyalleri hakkında bilgi ve tecrübe kazanacaklar. AB ülkelerindeki mesleki eğitim kurumları ile ülkemizdeki mesleki eğitim kurumlarını karşılaştırıp alanları ile ilgili mesleki eğitim kurumlarımızda uygulayabileceğimiz yeni eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesine yönelik bilgi ve birikime sahip olacaklardır."

Muhasebe ve Finansman alanı öğrenci katılımcılarının AB ülkelerinde e-ticaret ve e-muhasebe kurallarını, yeniliklerini ve hukuki uygulamalarını, yerinde görüp inceleyecekler, eğitim programları çerçevesinde kazanacakları bilgileri uygulayarak tecrübe ve deneyim kazanmaları amaçlanıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Muhasebe öğrenciler eğitim için Avrupa'ya gidiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER