Murat Emir’den yeni parti iddialarına yanıt: “Kesinleşen ayrıntıları Özgür Özel açıklayacak”

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Temmuz 20 2026
Paylaş
X Post
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, yeni partinin kuruluş tarihine ilişkin iddialara yanıt verdi. Emir, Özgür Özel’in yarın olağan grup toplantısında sürece ilişkin değerlendirmelerini yapacağını söyledi. “Önümüzde sizlerle paylaşacağımız bir tarih, en azından bugün için söz konusu değildir.” diyen Emir, yeni parti sürecine ilişkin açıklamaların yetkili isimlerden takip edilmesi gerektiğini belirtti. Emir, Yargıtay’ın mutlak butlan dosyasını adli tatil öncesinde görüşmemesine de tepki gösterdi.
Murat Emir’den yeni parti iddialarına yanıt: “Kesinleşen ayrıntıları Özgür Özel açıklayacak”

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de yaptığı açıklamada, CHP’ye ilişkin mutlak butlan dosyası, Yargıtay süreci ve yeni parti iddiaları hakkında konuştu. Yargıtay’ın CHP’ye ilişkin mutlak butlan dosyasını adli tatil öncesinde görüşmemesine tepki gösteren Emir, dosyanın adli tatile bir gün kala Yargıtay’a gönderildiğini belirtti. Emir, şu ifadeleri kullandı: “Beklediler ve adli tatile 1 gün kala dosya Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay isteseydi bunu görüşebilirdi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi isteseydi rahatlıkla bu dosyayı görüşebilirdi.”

Dava sürecine ilişkin de değerlendirme yapan Emir, hukuki süreçleri takip etmeyi sürdüreceklerini söyledi. Emir, “Bu dava sürecinin hiçbir aşamasında hukukun kırıntısı bile yoktur. Biz sonuna kadar bu süreçleri takip ederiz, sonuna kadar üstümüze düşeni yaparız. Ama oradan hukuk çıkmayacağını öngörülebiliriz. Bir gün o karar gelecek ama geç gelen adalet, adalet olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Murat Emir, basın mensuplarının yeni parti sürecine ilişkin sorularını da yanıtladı. Özgür Özel’in yarın son kez CHP Grup Toplantısı’nda konuşacağı ve yeni partinin kuruluş tarihinin netleştiği yönündeki iddialara tepki gösteren Emir, yetkili açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi: “Yeni parti süreci ile ilgili herkes, özellikle yandaş medyadan bilerek, isteyerek yalanlar üretiyorlar. Ve o yalanları bir gün tartıştırıyorlar, yalan olduğu anlaşılıyor ama o gün tartışılmış oluyor. Bizden duymadığınız hiçbir şey gerçek değildir. Konuşmaya yetkili olanlar bellidir.”

CHP’nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel’in yarın olağan grup toplantısında konuşacağını belirten Emir, yeni parti için bugün itibarıyla paylaşılacak bir tarih olmadığını açıkladı. Emir, şöyle dedi: “Sayın Genel Başkanımız yarın olağan grup toplantısını yapacaktır ve olağan grup toplantısında süreçle ilgili kendi değerlendirmelerini yapacaktır. Ama önümüzde sizlerle paylaşacağımız bir tarih, en azından bugün için söz konusu değildir.”

Yeni partiye ilişkin paylaşabileceği bir ayrıntı olup olmadığı sorulan Emir, kesinleşen bilgilerin Özgür Özel tarafından duyurulacağını söyledi. Emir, “Eğer paylaşılabilecek ayrıntılar gerçekten kesinliğe kavuşursa ki kısa sürede kavuşacağını umuyorum, sayın Genel Başkanımız herkesle paylaşacaktır.” yanıtını verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

En Çok Okunanlar

Abdullah Aymaz

ABDULLAH AYMAZ

Şerif Ali Tekalan

ŞERİF ALİ TEKALAN

Kadir Gürcan

KADİR GÜRCAN

Arif Asalıoğlu

ARİF ASALIOĞLU

Esra Büyükcombak

ESRA BÜYÜKCOMBAK

ÇOK OKUNAN HABERLER