New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

Mamdani, yemin töreninde dedesine ait bir Kur’an-ı Kerim ile birlikte, New York Halk Kütüphanesi’nden (NYPL) ödünç alınan yaklaşık 200 yıllık tarihi bir Kur’an nüshasını kullandı. Tören, Times Square’in altında yer alan ve artık kullanılmayan bir metro istasyonunda gerçekleştirildi.
Mamdani, ABD’nin en büyük kentinin ilk Müslüman ve Güney Asya kökenli belediye başkanı olarak tarihe geçti.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Mamdani’nin, Cuma günü New York Belediye Binası’nda yapılacak gündüz töreninde ise dedesi ve büyükannesine ait iki farklı Kur’an nüshası kullanacağı bildirildi.
Mamdani ise kampanya sürecinde kimliğini gizlemeyeceğini şu sözlerle vurgulamıştı:
Kim olduğumu, ne yediğimi ya da gururla benimsediğim inancımı değiştirmeyeceğim. Artık kendimi gölgelerde aramayacağım. Kendimi ışıkta bulacağım.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

Türk milyarder, safari için gittiği Afrika'da çatı...

Romanya, Daltonlar çetesi üyesinin Türkiye’ye iade...

Trump'tan protestoculara çağrı: Kurumları ele geçi...

Sadece savaşlarda görülüyordu! Bu yıl ölümler doğu...

İdamı isteniyor! Cumhurbaşkanlığında sıkı yönetim ...


