Nijerya, 20 bin 'hayalet işçinin' maaşını kesti


Nijerya Maliye Bakanlığı, çalışmadıkları halde devletten düzenli maaş aldığı tespit edilen 20 binden fazla 'sözde memurun' isminin devlet bordrolarından çıkarıldığını açıkladı. Bakanlık danışmanı Festus Akanbi, maaş yolsuzluğunun tespiti ile Şubat ayında devlet hazinesinin 11,53 milyon dolar kâra geçtiğini duyurdu.

Akanbi, global petrol fiyatlarının düşmesi ile zor günler geçiren Nijerya ekonomisinin 'sıkı bordro uygulamaları' ile rahat bir nefes alacağını ifade etti. Maliye sözcüsü ayrıca, personel maliyetlerinden kesintiye gidilmesinin 2016 bütçe açığını kapatma stratejisinde 'anahtar' rolü üstleneceğini, bu politika sayesinde borçlanmanın da azalacağını belirtti.

Nijerya'da yaygın olan çalışmadan ücret alma yolsuzluğu, Afrika'nın en büyük ekonomisini sarsıyordu. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında seçimleri kazanan ve Kasım'da kabineyi ilan eden Devlet Başkanı Muhammed Buhari, büyümeyi teşvik eden ve altyapıya öncelik veren rekor bütçesini ilan etmişti. Nijerya'yı 1984-1985 yılları arasında da yöneten Buhari'ni yolsuzlukla mücadeledeki kararlılığı ile biliniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Nijerya, 20 bin 'hayalet işçinin' maaşını kesti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER