Obama, Yunanistan'daki göçmen faciasına ilgisizliği eleştirdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 23 2023
Paylaş
X Post
Eski ABD Başkanı Obama, Batı medyasının Yunanistan açıklarındaki göçmen teknesi faciasına ilgisizliğini eleştirdi. "Titan" denizaltısı kazasına yoğun ilgi gösterilirken yüzlerce kişinin öldüğü belirtilen faciaya ilgisizliği "savunulamaz" diye niteledi.
ABD'nin eski Başkanı Barack Obama, Batı medyasının Titanik'in enkazını görmek için turistik amaçlı denizaltıyla dalış yaptıktan sonra haber alınamayan beş kişilik grubun hikayelerine yoğun ilgi gösterirken Yunanistan açıklarında meydana gelen ve yüzlerce kişinin öldüğü düşünülen göçmen teknesi faciasının üzerinde yeterince durmamasını eleştirdi.
'SAVUNULACAK BİR YERİ YOK'
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Stavros Niarhos Vakfı (SNF) Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans kapsamındaki "demokrasi" konulu panele katılan Obama Batı ülkelerinin göç konusundaki sorumluluğuna değinerek medyanın, beş gün arayla yaşanan iki faciaya yönelik tutumunu değerlendirdi. Obama, Batı medyasının, 19 Haziran'da Atlas Okyanusu'nda kaybolan "Titan" denizaltısındaki 5 kişilik gruba yoğun ilgi gösterirken bundan 5 gün önce Yunanistan açıklarında teknenin alabora olması sonucu 82 göçmenin ölmesine ve yüzlercesinin kaybolmasına kayıtsız kalmasını eleştirdi. "Dünya çapında anlık yayınlanan, olası bir denizaltı trajedisi var. Bu, anlaşılır bir şey; hepimiz onların kurtarılması için dua ediyoruz. Fakat bunun, 700 kişiden daha fazla ilgi görmesinin savunulacak bir yeri yok."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Zaman yönetimiyle daha mutlu bir yaşam2.Mahir Polat hastaneye kaldırıldı3.Ortak akıl4.'Kürt sorunu' üzerine önemli dosyalara imza atan Gazeteci Haşim Söylemez hayatını kaybetti5.İran’dan Trump’a Hürmüz Boğazı tepkisi: “Ne tweetle ne uçak gemisiyle ele geçirilebilir”
6.1 milyon 116 bin kişi borcunu ödeyemedi7.Otobüs hendeğe devrildi: 12 ölü, 10 yaralı8.Hakkari’de kedi kurtarma çalışması faciayla sonuçlandı: Uzman çavuş hayatını kaybetti9.Süper Lig'in yeni yıldızı Salah, sahaya Messi gibi çıktı: Koruması yanından ayrılmadı10.Süleyman Efendi cemaatine operasyon: Alihan Kuriş dahil 32 kişi tutuklandı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN












