"Örgütün her eyleminde yer alan milletvekili değil, teröristin ta kendisidir"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer bir milletvekili terörle mücadele kapsamında suç olarak görülen bir tutum içindeyse elbette gereği yapılmalıdır. Bu fezlekeler parlamentonun raflarında çürümemelidir. Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan, örgütün sığınaklarında teröristlere kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden, terör örgütünün her eyleminde ön safta yer alan milletvekili değil, teröristin ta kendisidir."dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da askeri servis aracının geçişi sırasında saldırıyı gerçekleştiren bombacının evine taziyeye giden HDP'li vekil Tuğba Hezer'i isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, "Aynı medeniyet geçmişine sahip olduğumuz yüzmilyonlarca diğer kardeşlerimiz gibi Kürtlerin tamamı da gönül sınırlarımız içinde. Buna karşılık birileri gidiyor Ankara'daki alçak eylemle 28 kişinin kanına giren teröristin sözüm ona taziyesinde boy gösteriyor. Bir başkası, bu alçaklığa sahip çıkıp devleti suçlamayı sürdürüyor. Böyle milletvekilliği böyle siyasetçilik olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde sivilleri hedef alan intihar çıkan siyasetçi, siyasi parti, milletvekili göremezsiniz. Bunlar geçmişte, 'bize demokratik bir süreç imkanı vermiyorlar, parlamentoya girme imkanı vermiyorlar' diyordu. Girdiniz. Parlamentoya girdiğinizden bu yana hiç rahat durdunuz mu? 80 milletvekiline kadar da çıktınız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık Türkiye'de bu işlerin bir düzene girmesi gerekiyor. Bölücü örgütün sözcülüğünü yapmak dışında hiçbir işe yaramayan partiye, milletvekillerine ne bu milletin ne de bizlerin tahammül etmek gibi bir gayreti olamaz. Demokratik bir ülkede ifade özgürlüğü vardır ama insanları öldürmek için silah taşıma özgürlüğü yoktur. Bu özgürlük terör örgütüne yardım ,yataklık, sözcülük anlamına gelemez. Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan, örgütün sığınaklarında teröristlere kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden, terör örgütünün her eyleminde ön safta yer alan milletvekili değil, teröristin ta kendisidir. Meclisimizin önümüzdeki günlerde bu konuda milletimizin hissiyatını karşılayacak tedbirleri alacağına inanıyorum. Meclisimize gönderilen bu fezlekeler mecliste karşılığını bulmalıdır. Bu fezlekelere karşı tüm milletvekilleri sağduyulu davranıp gereğini yapmalıdır. Ben parti kapatmaya karşıyım. Suçu işleyen kurumlar değil bireydir. Dolayısıyla da ceza kuruma değil, bireye verilmelidir. Kimse bu insanlar bedelini ödemelidir. Eğer bir milletvekili terörle mücadele kapsamında suç olarak görülen bir tutum içindeyse elbette gereği yapılmalıdır. Bu fezlekeler parlamentonun raflarında çürümemelidir."


CİHAN
<< Önceki Haber "Örgütün her eyleminde yer alan milletvekili değil,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER