'Otellerin çoğu iflasın eşiğinde'


Denizli Colossae Termal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Karamanlıoğlu, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından başta Antalya'da olmak üzere birçok otelin iflasın eşiğinde olduğunu söyledi. Karamanlıoğlu, Karahayıt'ta düzenlediği basın toplantısında, turizm sektörü hakkında bilgi verdi.

Sektör temsilcilerinin hükümet nezdinde dikkate alınmadığını söyleyen Karamanlıoğlu, İzmir'deki turizm fuarının büyük bir rezaletle sonuçlandığını iddia etti. Karamanlıoğlu, "İzmir fuarı büyük bir rezaletti. 20 metrekarelik bir yere, bütün otelcilerin sığması mümkün değildi. Sizin görüştüğünüz temsilcileri diğeri de dinliyor, irtibat kurduğunuz acentelerle diğerleri de konuşuyor." dedi.

'OTELLER KREDİ BORÇLARINI ÖDEYEMEDİ'

Turizm sektörünün uçak krizinden çok etkilendiğini belirten Karamanlıoğlu, "Biz gerçekleri konuşuyoruz ancak pembe tablolar çiziliyor. Denizlili bir yatırımcı olarak, belediye başkanı bile iki aydır randevu vermiyor. Uçak krizinden çok etkilendik. Özellikle Antalya'da oteller dört aydır kapalı duruyor, çoğu iflasın eşiğinde. Nedense Türkiye'de bir âdet var, her inşaat müteahhiti Akdeniz'de bir otel yapıyor. Çoğu kredi kullandığı için o kredileri ödeyemediler. İki kişi çok düşünceli; biri oteli krediyle yaptıran, ikincisi de banka müdürü." diye konuştu.

Avrupa ülkelerinde, Türkiye'ye gidilmemesinin söylendiğini vurgulayan Abdurrahman Karamanlıoğlu, "Avrupa, Türkiye'de can güvenliği yok diye vatandaşlarını uyarıyor. İngiliz hükümeti vatandaşlarına, 'Tatil yörelerinde malınızı mülkünüzü satıp dönün.' diye uyarılarda bulundu. Biz ülkemizi ve Denizli'yi tanıtmak için farklı çalışmalar yapıyoruz. Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de tanıtım fuarlarına katılacağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Otellerin çoğu iflasın eşiğinde' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER