Sahibinden 37 yıllık sıfır araba

Sahibinden en eski ama sıfır kilometre araç, Burası neresi demeyin tabi ki de Türkiye!

Sahibinden 37 yıllık sıfır araba

Sahibinden otomobil haberlerine bir ilginci daha eklendi! Sahibinden 1976 model araba 1232 km de Renault Toros. Sahibinden 1976'da yazılıp 1979'da ancak satın aldığı arabasını garajına koyup Almanya'ya gitmiş. 34 yıl sonra garajında çıkardığı arabasını aynı gün sahibinden satmış. Bu ilginç Sahibinden ilanı ve öyküsü Giresun'da yaşandı. Giresunlu İshak Çakır, 34 yıl önce aldığı arabayı bir kere sürmeden koyduğu garajından ilk defa çıkardı ve çıkardığı gün de sahibinden satışını yaptı. İşte sahibinden ilanı ile satışa çıkan 1976 model sıfır kilometre arabayla ilgili detaylar...
 

GARAJA BIRAKTI ALMANYA'YA GİTTİ 

Türkiye'de ihraç edilen ilk yerli otomobil olan 1976 model Renault 12'yi, dövizle sıra yazılarak Bursa'daki fabrikasından satın alan İshak Çakır şoför tutarak Giresun'a geldi. Giresun'a geldiği gün bahçeli nizam olarak aldığı evin garajına arabayı park ederek Almanya'ya döndü. 

34 YIL SONRA GÜNEŞ GÖRDÜ 

Ardan geçen yılların ardından tekrar Giresun'a dönüş yapan İshak Çakır, yaşanan hızlı yapılaşmanın kurbanı olarak evinin garajındaki arabayı çevresindeki binalar nedeniyle çıkartamadı. Aradan geçen tam 34 yılın ardından ise ilk defa henüz 1232 kilometrede bulunan 1976 model Renault 12 marka otomobil bulunduğu garajdan vinçler yardımıyla bir saatlik çalışma sonucunda çıkartıldı. Çıkardığı gün de arabasını sahibinden sıfır kilometre olarak sattı.

"MERAKTAN SATIN ALDIM"

Arabanın hikayesinden etkilenerek satın alan Cengiz Hocaoğlu "Böyle bir arabanın varlığından efsane olarak söz ediliyordu. Meğer gerçekmiş ve bende merakımdan dolayı sahibinden satın aldım. Araştırdığıma göre sahibinden olan arabanın hiçbir vergi veya başka bir borcu bulunmamaktadır. Sahibinden olan araç trafikte temiz görünmektedir. Sadece biraz yürür aksamında bakım yaptırmam gerekiyor. Arabanın kaportası, motoru hiç mi hiç bozulmamış. Tekerleklerin havası inmiş o kadar" dedi. 

"PARMAKLA GÖSTERİLİYORDU"

Daha bir kere arabaya binip hevesini almadığını belirten sahibinden aracın eşi Aynur Çakır ise "Araba Bursa'dan geldi garaja girdi. Sadece zaman zaman kapısını açıp bakıyorduk. Bu araba geldiğinde Giresun'da özel otomobili olan parmakla gösteriliyordu. Bu arabayı almak için 1976'da sıraya yazıldık, 1979 yılında ancak alabildik. Fakat Bursa'dan alınıp gelindi ve garaja konuldu. Sonrada etrafına ev yapılınca çıkartılamadı" diye konuştu.
<< Önceki Haber Sahibinden 37 yıllık sıfır araba Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER