Özgür Özel ve beş CHP milletvekili için fezleke

Okuma Süresi 4 dkYayınlanma Salı, Haziran 2 2026
Paylaş
X Post
2024'te CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi başkan adayının belirlenmesi sürecinde yaşananlara ilişkin iddialara yönelik soruşturmada, Özgür Özel ve beş milletvekilinin dosyası fezleke düzenlenmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
Özgür Özel ve beş CHP milletvekili için fezleke

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Özel ve CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Ali Mahir Başarır, Umut Akdoğan, Mustafa Erdem ve Cavit Arı açısından yetkisizlik kararı verdi.

Adalet Bakanlığı'nın bilgi notunda, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı süreciyle bağlantılı olarak para talebi ve teslimi iddiaları nedeniyle fezleke düzenlenmesini gerektirecek nitelikte değerlendirme yapılmıştır" denildi.

Bilgi notunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri hakkında yürütülecek soruşturmalarda yetkinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ait olduğu belirtildi.

Notta ayrıca sürecin başlatılabilmesi için, "fezleke düzenlenmesini gerektirebilecek nitelikteki iddiaları içeren dosyanın" Ankara'ya gönderildiği açıklandı:

"Soruşturma dosyasında yer alan beyanlar, HTS/baz kayıtları ve diğer deliller birlikte değerlendirildiğinde; söz konusu milletvekilleriyle bağlantılı olarak CHP Genel Merkezi'nde para talep edilmesi, paranın temin edilmesi, Ankara'da teslim edilmesi ve bu sürecin çeşitli temaslarla koordine edilmesine ilişkin iddiaların bulunduğu tespit edilmiştir."

Bilgi notunda, milletvekilleri dışındaki kişi ve eylemlere ilişkin soruşturmanın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde ayrıca devam ettiği de kaydedildi.

İddialar kapsamında bazı HTS ve baz kayıtlarının incelendiği de belirtilen notta ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"Para tesliminin gerçekleştiği iddia edilen tarihlerde tarafların Ankara'da, özellikle CHP Genel Merkezi çevresinde yoğun iletişim trafiği içerisinde oldukları, bazı milletvekilleri ile şüpheliler arasında aynı zaman diliminde gerçekleşen görüşmelerin iddialarla örtüştüğü değerlendirilmiştir."

Anavatan Partisi kökenli Muhittin Böcek, 1999'dan itibaren 20 yıl Antalya'da Konyaaltı Belediye Başkanıydı.

2002'de CHP'ye geçen Böcek, 2019'da yapılan yerel seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Böcek, 2024'te yeniden CHP'den aday olduğu seçimi kazanarak, Antalya'nın büyükşehir statüsüne geçtiği 1993'ten bu yana iki dönem üst üste göreve seçilen ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Muhittin Böcek, Temmuz 2025'te başlatılan rüşvet soruşturması nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından geçici tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldı.

Hakkındaki farklı dosyalardan dolayı tutuklu olan Böcek ile oğlu Mustafa Gökhan Böcek ve gelini Zuhal Böcek'in mal varlıklarına el konuldu.

Mustafa Gökhan Böcek etkin pişmanlık beyanında, adaylık süreci kapsamında kendilerinden bir milyon euro talep edildiğini iddia etmişti.

Böcek, bu paranın Ankara'da CHP Genel Merkezi ile bağlantılı bir kişiye teslim edildiğini, bu sürecin Veli Ağbaba ve Özgür Özel'in bilgisi dahilinde gerçekleştiğini savunmuştu.

Muhittin Böcek ise ifadesinde, "seçim sürecinde parti genel merkezine yönelik maddi talepler olabileceğini ve bu kapsamda sürecin oğlu tarafından yürütülmesine onay verdiğini" söylemişti.

Özgür Özel, iddiaları kesin dille reddederek suçlamalar için "tamamen asılsız, kurgu ve iftira" demişti.

Özel, adaylık belirleme süreçlerinde kimseden para talep edilmediğini, bu iddiaların CHP'yi ve kendisini yıpratmaya yönelik siyasi bir kumpas olduğunu söylemişti.

İddialarda adı geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve diğer parti kurmayları da, Gökhan Böcek ile bahsi geçen tarihlerde hiçbir şekilde telefonla iletişim kurmadıklarını veya yüz yüze gelmediklerini açıklamıştı.