Patlamada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi, Hakkari'de toprağa verildi


Ankara'da 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingine katılmak üzere gelenlerin toplandığı Tren Garı Kavşağı'ndaki patlamada hayatını kaybedenlerden üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Muhammet Demir, Hakkari'nin Bağışlı Köyü'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı caneze töreniyle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ankara'daki patlamada ölen İstanbul Özel Biruni Üniversitesi Elektro Nöron Fizyoloji Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Muhammet Demir'in cenazesi, sabah saatlerinde Van'dan karayoluyla memleketi Hakkari'ye getirildi. Aralarında HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, Hakkari Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Coşkun, DBP Hakkari il Eş Başkanları Hüsnü Raufoğlu, Nesibe Gültekin, HDP yöneticileri ve STK'ların da bulunduğu yaklaşık 700 araçlık konvoy tarafından Hakkari-Van Karayolu'nun 50. kilometresindeki Bobeyi köyü yol ayrımında karşılanan cenaze, daha sonra toprağa verilmek üzere Bağışlı köyüne götürüldü.

Van Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracından indirilen üniversite öğrencisi Demir'in cenazesinin getirilişi sınasında yakınları sinir krizleri geçirdi. Kürtçe ağıt yakan Demir'in yakınları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Demir'in cenazesinde konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, patlamada hayatını kaybedenlerin sorumlusunun AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ileri sürdü. Zeydan, "Ankara'da patlatılan bomba barışa ve kardeşliğe karşı patlatılan bir bombadır. Vahşi terör örgütü DAİŞ'i besleyen, büyüten özellikle Suriye'deki Kürt kardeşlerimizin kazanımlarını hazmedemeyen Erdoğan ve geçici AKP hükümeti, DAİŞ gibi bir terör örgütünü, El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide gibi bir terör örgütünü Afganistan'dan, Pakistan'dan önce Suriyeye, Rojavaya, sonra Suruç'a, sonra da Türkiye'nin kalbine, Ankara'ya kadar soktular." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Patlamada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi, Hakkari'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER