"PKK ne kadar teröristse DAİŞ, YPG de o kadar alçak birer terör örgütüdür"


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "PKK ne kadar teröristse DAİŞ de o kadar teröristtir, DAİŞ ne kadar alçaksa YPG de PKK da o kadar alçak birer terör örgütüdür." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 47'inci birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine devam ediliyor.

Genel Kurul'da açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Grubu'nun IŞİD üzerinden hükümete yönelik eleştirilerine cevap verdi. Akdoğan, "Sayın Başkan, değerli arkadaşlar; bu konuda hükûmetin tavrı bellidir. Cenevre görüşmelerinde, devam eden bütün görüşmelerde Türkiye'nin tavrı da çok açık ve nettir. Burada, Türkiye, bu süreçte -biliyorsunuz, birtakım taraflar var, görüşmeler yapılıyor- bir taraf değildir bir kere. İkincisi, yapılan açıklama, terör örgütlerine bu ateşkesin geçerli olmadığı yönündedir. PYD de YPG de bizim için terör örgütüdür. Türkiye'ye dönük bir tehdit oluşması hâlinde Türkiye kendi ulusal güvenliğini angajman kuralları çerçevesinde savunma hakkına sahiptir. PKK ne kadar teröristse DAİŞ de o kadar teröristtir, DAİŞ ne kadar alçaksa YPG de PKK da o kadar alçak birer terör örgütüdür." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber "PKK ne kadar teröristse DAİŞ, YPG de o kadar alçak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER