AK Parti isminin değiştirilmesi için teklif verdi

AK Parti'li Ömer Faruk Öz, AK Parti'nin grup toplantılarını yaptığı salonun isminin değiştirilmesi için kanun teklifi verdi

AK Parti isminin değiştirilmesi için teklif verdi

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kanunu Sultan Süleyman isminin AK Parti’nin TBMM’DE grup toplantılarını yaptığı salona verilmesi ile ilgili kanun teklifi hakkında, “ABD Temsilciler Meclisi binasında 23 tane kanun yapıcı ve kanun koyucunun rölyefleri var. Bunlardan biri de Kanuni Sultan Süleyman’dır” dedi.  AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, AK Parti'nin grup toplantılarını yaptığı TBMM Eski Cumhuriyet Senatosu Toplantı Salonu'nun isminin 'Kanuni Sultan Süleyman Toplantı Salonu' olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.

  AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada;  “Kanuni Sultan Süleyman tarihimizde kanun yazıcı, kanun yapıcı bir padişah olarak dünya da bu konuda Literatüre girmiş bir padişahımızdır. Ama ne yazıktır ki,. Son günlerde değişik magazin konulara konu olmasından hakikaten ben rahatsızlık duydum. İşte bu çerçevede de Kanuni, kanun yapıcı, kanun koyucu ki, ABD Temsilciler Meclisi binasında 23 tane kanun yapıcı ve kanun koyucunun rölyefleri var. Bunlardan biri de Kanuni Sultan Süleyman’dır. Dolayısıyla, Cumhuriyetin bence temellerinin atıldığı dönem Kanuni Sultan Süleyman dönemi diyebiliriz. Kanuni ismini alan o padişahımızın kanun yapma yetkisini millet tarafından verilmiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir salona Kanuni Sultan Süleyman ismini verilmesi ve aynı şekilde Meclis’in uygun yerlerinde Kanuni Sultan Süleyman ile ilgili köşelerin oluşturulmasını arzu ettim. Bu konuda bir kanun teklifinde bulundum.  Çünkü biz gençliğimizi mevcut neslimize ve geleceğe aktarma noktasında tarih bilincimizi canlı tutmak zorundaydık. Bu gerekçe ile kanun teklifinde bulundum” dedi.

  Milletvekili Öz şunları söyledi;  “Milletvekillerini kanun teklifi verme noktasında bir yetkileri vardır. Ben bir milletvekili olarak yetkimi kullanarak böyle bir kanun teklifinde bulundum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yetkisinde olan bir konudur. İnanıyorum ki, Türkiye’deki tüm insanlarımız da Kanunu Sultan Süleyman’ın ismini verilmesinden mutluluk duyarlar. Şöyle baklam lazım; Kanunu Sultan Süleyman’a muhteşem ismini bu Millet vermemiştir, Batı vermiştir. Batı’da da Cumhuriyetin yerleşmesinde, Cumhuriyet sistemine geçişte Kanuni Sultan Süleyman’ın çok büyük bir etkisi vardır. Dolayısıyla Kanuni’yi günlük magazinsel haberlerden ziyade gerçekten devlet adamlılığı, adalet anlayışı, askeri dehası ve her yönüyle bu milletin, gençlerin bilmesi tanıması gereken bir padişahımız olarak, bir devlet adamı olarak hafızalarımızda tazelememiz gerektiğini belirtmek istiyorum.”

  “CHP’den destek bekliyor musunuz, CHP’de Hürrem Sultan ismini verebilir mi?” sorusuna da Milletvekili Öz, “Onların takdiridir. Burada önemli olan herkes, her düşünceyi gündeme getirebilir. Ben teklif ettiğim düşüncenin bu milletin mayası ile örtüştüğüne inanıyorum.  CHP’deki arkadaşlarımızın öyle bir niyetleri varmı, yokmu bilemiyorum.  O kendi takdirleridir” şeklinde cevap verdi.

<< Önceki Haber AK Parti isminin değiştirilmesi için teklif verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER