Ankara Adliyesi önünde protesto

Ankara Adliyesi önünde protesto -Bazı sivil toplum örgütleri, Ankara Keçiörende, polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği öne sürülen Aygünün, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde eylem yapan kız kardeşlerine, mahkeme tarafından


ANKARA (A.A) - Bazı sivil toplum örgütleri, Ankara Keçiörende, 30 Ağustos 2012de polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği öne sürülen Cem Aygünün, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde eylem yapan kız kardeşlerine, mahkemece kasten yaralama ve hakaret suçlarından para cezası verilmesini protesto etti.
     Ellerinde Aygünün fotoğraflarıyla Ankara Adliyesi önünde toplanan Aygünün ailesinin de içinde bulunduğu grup, Cem Aygün öldürüldü, katili polis, cezalandırılan aile yazılı pankart açtı.
     Daha sonra grup adına açıklama yapan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Ankara Şube yönetiminden Ramazan Tekeş, Cem Aygünün ölümünün ardından kız kardeşlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne giderek eylem yaptığını, bu kapsamda haklarında memura hakaret, kamu malına zarar, kamu görevlisini tehdit, yaralama ve adam öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla dava açıldığını söyledi.
     Davayı gören Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinin, Aygünün 6 kız kardeşini, toplam 54 bin 480 lira para cezasına çarptırdığını belirten Tekeş, Cem Aygünü öldüren polisler bir gün bile cezaevine girmediler, haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmadı. Hatta görevlerinden de alınmadılar dedi.
     Aygün ailesinin avukatı Halil İbrahim Vargün de söz konusu kararla devletin benim polisim bir kimseyi sorgusuz sualsiz öldürebilir. Eğer üstüne giderseniz cezalandırılırsınız dediğini savunarak, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Tosun
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Ankara Adliyesi önünde protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER