AK Partili vekilden pes dedirten savunma!

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, kadın gazetecilere yönelik ahlak dışı sözlerini böyle savundu.

AK Partili vekilden pes dedirten savunma!

  • Disipline sevk edilen Aslan'dan yine ilginç sözler!
  • 'Bir suç var mıdır, bir kabahat var mıdır bu da ayrı bir tartışma.'
  • 'Hakaret içeren, rencide eden hiçbir söz yok.'
  • 'Dostane bir sohbetten öte değildir.'

Meclis'te kadın gazetecilere hakaret ettiği gerekçesiyle, disiplin kuruluna sevk edilen AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan şaşkına çeviren açıklamalarda bulundu. Çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Tokat'a giden Aslan, konakladığı özel bir otelde gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Gazetelerde 'en hafif ceza alacağı' yönündeki haberler sorulan milletvekili Aslan şunları söyledi:

"Ben incelemedim, bakmadım da teklif edilen nedir onu da bilmiyorum. Ama bir suça verilecek cezanın hafif ya da çok olup olmadığının takdirini belirleyecek olan kanunlardır. Mevzuata ya da kurala uygun olmadığını iddia eden varsa bunun karşılığı olan suçun nerede ve nasıl şekilde belli olduğunu aynı şekilde belirtmesi lazım. Bir suç var mıdır, bir kabahat var mıdır bu da ayrı bir tartışma. Aslında geriye doğru baktığımızda söylenecek çok şeyler var. Ama mevcut siyasi kimliğimiz bazı şeylerin söylenmesini şu an için engelliyor. Ama zamanı gelir, bizimde mutlaka söyleyecek sözlerimiz olacaktır. Bu ülkede kimse dokunulmaz değildir."

"DOSTANE SOHBETTEN ÖTE BİRŞEY YOKTU"

Aslan, bir gazetecinin "Sarf ettiğiniz sözler için pişman mısınız?" sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"Neyi sarf ettiğimizi bir kere konuşmak lazım ama bu konuya girmek istemiyorum. Yani sarf edilen derken bir hakaret içeren, rencide eden, aşağılayan hiç bir sözün olmadığını burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. Orada 12 yıl birlikte çalıştığımız her gün meclis bahçesinde birlikte oturup sohbet ettiğimiz, şakalaştığımız gazeteci arkadaşlarla yapılan bir dostane sohbetten öte hiç bir şey yoktur. Dostane sohbetlerde, dost sohbetleri dost ortamlarında konuşulur ve dost ortamlarında kalması gerekir. Biz bugün 12 yıl boyunca orada sohbet ettiğimiz gazeteci arkadaşlarımızın o sohbetler esnasında söyledikleri esprileri bugüne kadar kimseye paylaşmadık, onların da şahsen bunu bir dost esprisi olarak kabul etmeleri ve orada kalması gerektiğini düşünüyorum. Eğer burada sitem etmesi gereken varsa aslında benim. Olayın çok farklı noktalara çekilmesine yorum yapmak istemiyorum."

<< Önceki Haber AK Partili vekilden pes dedirten savunma! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER