Efkan Ala yine 'Kimseyi kastetmedim' dedi(!)

Erzurum'da yaptığı konuşmada Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında ağır sözler sarf eden Efkan Ala'dan, "Ben O'nu kastetmedim" açıklaması geldi.

Efkan Ala yine 'Kimseyi kastetmedim' dedi(!)

  • İçişleri Bakanı Efkan Ala  Erzurum'daki konuşmasında Fethullah Gülen Hocaefendi'yi ve camiayı hedef almış, çok sert sözler sarf etmişti.
  • Efkan Ala gelen tepkiler üzerine Erzurum'daki konuşmasında Hocaefendi'yi kastetmediğini belirtti
  • Ala, daha önce de Bank Asya'yla ilgili aslı olmayan iddialarda bulunmuş, iddiası yalanlanınca da 'Ben isim vermedim' demişti.
Başbakan Erdoğan tarafından son kabine revizyonunda Başbakanlık Müsteşarlığı'ndan İçişleri Bakanlığı'na atanan Efkan Ala birkaç gün önce Erzurum'da yaptığı konuşmada Fethullah Gülen Hocaefendi'ye çok ağır sözler söylemiş, hakarete varan ifadeler kullanmıştı.

Hocaefendi için "Kimsin Sen, Kimsin, Çekil oradan" diyen Efkan Ala, "Sen içine yuvalandığın o tabanda Allah rızası için çalışan insanları bile kötülüyorsun. Çekil, oradan da çekil. Senin, orada da yerin yok. O insanların iyi niyetini suistimal etme" demişti.

Efkan Ala'nın bu sözleri üzerine Erzurumlular çok sert tepki göstermiş, AKP'nin İl Teşkilatında bazı yöneticiler istifa etmişti.

Ala'nın Fethullah Gülen Hocaefendi'yle ilgili sözleri, Erzurum halkının da çok ciddi tepkisini çekmişti.

Gelen tepkiler üzerine Efkan Alan dün akşam twitter üzerinden bir açıklama yaparak "darbecileri kastettim" türünden bir açıklama yaptı. Ancak konuşmasında açık bir şekilde Hocaefendi'yi hedef aldığı da ortada.



EFKAN ALA DAHA ÖNCE DE BANK ASYA'YI HEDEF ALAN SÖZLERİNİ YALANLAMIŞTI

Bu Efkan Ala'nın ilk U Dönüşü değil. Efkan Ala, Bakan olduktan sonra TRT'de katıldığı bir programda isim vermeden Bank Asya’yı ima ederek, "Operasyon öncesi dolarları kim aldı diye soruyorsam, bu şüpheden değil, elimde belgeler olduğundan soruyorum. Bunlar ortaya çıkacak" demişti.  Ala, Bank Asya'nın 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasonu öncesi dolar alıp, 2 milyar dolarlık vurgun yaptığını iddia etmiş, sonra Merkez Bankası kendisini yalanlayınca ‘‘Olmadı. Ne oldu? Adını andığım bir şey oldu mu?" şeklinde kaçamak cevap vermişti.


<< Önceki Haber Efkan Ala yine 'Kimseyi kastetmedim' dedi(!) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER