HDP'den barış için 3 kritik şart

Sürecin resmi bir statüye kavuşturulması gerektiğini belirten Yüksekdağ’a göre yapılacak düzenlemeler Öcalan’ın pozisyonuyla da sınırlı kalmamalı

HDP'den barış için 3 kritik şart

HDP eş baş­kan­lı­ğı­na se­çi­len Fi­gen Yük­sek­dağ al­ja­ze­era.com.tr’­ye il­ginç açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Si­te­nin ha­be­ri­ne gö­re par­ti ola­rak Kürt so­ru­nu­nun çö­zü­mü ve ba­rış için tüm ener­ji­le­riy­le ça­lı­şa­cak­la­rı­nı söy­le­yen Yük­sek­dağ, çö­züm için mü­za­ke­re­nin dev­let ve hü­kü­met ile yü­rü­tül­dü­ğü­nü ama ba­rı­şın halk­lar­la ge­le­ce­ği­ni di­le ge­tir­di.

ALARM VERİYOR

HDP Eş­baş­ka­nı, PKK li­de­ri Ab­dul­lah Öca­la­n’­la yü­rü­tü­len mü­za­ke­re­le­ri­n ya­sal sta­tü­ye ka­vuş­tu­rul­ma­ma­sı, ka­ra­kol in­şa­at­la­rı ve has­ta mah­kum­la­rın bı­ra­kıl­ma­ma­sı­nın ise ye­ni­den ça­tış­ma ve sa­vaş alar­mı ver­di­ği­ni söy­le­di.

Yük­sek­dağ şöy­le ko­nuş­tu: “Her şey­den ön­ce, bu adı ko­nu­lan ama res­mi­ye­ti ka­bul edil­me­yen ka­çak dö­vüş ala­nı ha­li­ne ge­ti­ri­len di­ya­log sü­re­ci­nin res­mi­ye­te ka­vuş­tu­rul­ma­sı ge­re­kir. Bu iş ar­tık sü­rün­ce­me­ye bı­ra­kı­la­maz. Hiç­bir si­ya­si ik­ti­da­rın bu­na hak­kı yok. As­lı­na ba­kar­sa­nız şan­sı da yok.

TALEPLER?ORTADA

AKP hü­kü­me­ti şan­sı­nı zor­lu­yor sa­de­ce. Öca­la­n’­ın baş­mü­za­ke­re­ci, bir halk ha­re­ke­ti­nin li­de­ri ola­rak mü­za­ke­re­yi yü­rüt­me ze­mi­ni­nin ta­nım­lan­ma­sı ve ko­şul­la­rı­nın ko­lay­laş­tı­rıl­ma­sı ge­re­ki­yor. Sa­de­ce Öca­la­n’­ın po­zis­yo­nuy­la sı­nır­lı kal­ma­ya­cak şe­kil­de mü­za­ke­re­nin önü­nün açı­la­bil­me­si için önün­de­ki en­gel­ler hız­la or­ta­dan kal­dı­rıl­ma­lı. Bun­lar ge­li­yo­rum di­yen de­ğil, za­ten or­ta­da­ki ta­lep­ler­dir. Ama ar­tık alarm ve­ri­yor.”

<< Önceki Haber HDP'den barış için 3 kritik şart Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER