Kemal Kılıçdaroğlu'ndan son Sarıgül mesajı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'e mesaj gönderdi, Ergenekon sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan son Sarıgül mesajı

  • Kılıçdaroğlu: Sarıgül'ün öncelikle partiye üye olması lazım.
  • Sarıgül ile Gürsel Tekin'in karşılıklı diyaloglarını yanlış bulduğunu söyledi.
  • 'Ergenekon diye bir örgüt varsa, gösterin ben gidip üye olacağım.' sözlerini tekrarladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir TV programında, gazetecilerin Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılımı ile ilgili sorularına, "Sayın Sarıgül, oldukça başarılı bir belediye başkanı. Partimize gelme konusunda bir talebi yok. Partimizin dışındaki bir kişi, onunla ilgili genel başkan olarak bir yorum yapmam doğru değil." diye cevap verdi. 

"ÖNCE PARTİ ÜYESİ OLMASI LAZIM"

Zaman zaman gazetelerin 'Sarıgül CHP'ye gelecek' diye yazdığını belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Kendisinin bir açıklaması oldu, 'ben gelirsem 3 bin kişi gelirim' ben de şu açıklamayı yaptım; 'niye 3 binde 5 bin değil'. Gelecekse biz kimsenin önüne duvar örmeyiz. Partimize gelecekse gelir, ondan sonra eğer belediye başkanı olur mu olmaz mı o daha sonra ki aşama. Sayın Sarıgül'ün önce partimize gelmesi lazım. Partimizin üyesi olması için parti meclisimiz karar alması lazım. MYK ile olmuyor. Bu nedenle üyelik başvurusu yapılması lazım ve parti meclisinin üyelik kararı alması lazım. Bir kişinin bir partiden belediye başkanı, milletvekili, il meclis üyesi olabilmesi için önce parti üyesi olması lazım."

"KARŞILIKLI DİYALOGLARI YANLIŞ BULUYORUM"

Belirsizliklerin CHP'ye zarar vermeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, gerek Sarıgül'ün gerekse de CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in adaylık açıklamalarına değindi. Karşılıklı diyalogları doğru bulmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Sayın Sarıgül, bazı açıklamalarda bulunuyor, bizim arkadaşlarımız karşı açıklamalar yapıyorlar. Hiç gerek yok, tartışmalara da gerek yok. Yeri zaman gelir taşlar oturur yerine." şeklinde konuştu.

Öte yandan Ergenekon Davası ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, 'Ergenekon diye bir örgüt varsa, gösterin ben gidip üye olacağım' açıklamasının arkasında olduğunu da dile getirdi.

<< Önceki Haber Kemal Kılıçdaroğlu'ndan son Sarıgül mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER